Home Λίστα μελών Υποστήριξη Δωρεάν περιεχόμενο Επικοινωνία Στατιστικά στοιχεία Downloads RSS / XML About
Κατηγορία: Internet By Satellite
O ΥΜΕ Κ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ στην αναχώρηση της περιοδείας του Hellas Sat για την εγκατάσταση δορυφορικού internet στα νησιά Δονούσα, Ηράκλεια,Σχοινούσα και Κίναρο. (Δελτίο Τύπου ΥΜΕ)

O Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Κωστής Χατζηδάκης, παρέστη σήμερα στην αναχώρηση του ειδικού συνεργείου τεχνιτών της Hellas SAT που θα εγκαταστήσει Δορυφορικό Internet Υψηλής Ταχύτητας στα νησιά Δονούσα, Ηρακλειά, Σχοινούσα και Κίναρο.

Η εγκατάσταση Δορυφορικής επικοινωνίας σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας,  αποτελεί  συνέχεια της συνεργασίας του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών με τον Hellas Sat και τον ΟΤΕ. Η συνεργασία αυτή αποτελεί τμήμα της ευρύτερης στρατηγικής του ΥΜΕ για τις Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες με στόχο την προώθηση της Ευρυζωνικότητας σε όλη την Ελλάδα και την παρουσίαση των νέων τεχνολογιών.
Στη στρατηγική του ΥΜΕ για τις Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες περιλαμβάνονται δράσεις για τη δημιουργία 5.000 σημείων ασύρματης πρόσβασης στο Internet (Wi-Fi) καθώς και το πρόγραμμα ΔΟΡΥ το οποίο προβλέπει την παροχή Δορυφορικού Internet Υψηλής ταχύτητας σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.
 
Όπως δήλωσε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αναχώρησης των τεχνικών της Hellas o κ. Χατζηδάκης:
 
«Οι νέες τεχνολογίες δημιουργούν μια νέα εποχή. Και η Ελλάδα πρέπει να είναι παρούσα σε αυτή, τη νέα εποχή, κυρίως η Ελλάδα της περιφέρειας. Τα νησιά μας, δεν μπορεί να είναι Ελλάδα δεύτερης κατηγορίας. Γι’ αυτό το λόγο μαζί με τον OTE και τον Hellas Sat, το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών έχει πάρει την πρωτοβουλία για Δορυφορικό Internet, ξεκινώντας από τα μικρότερα νησιά. Πήγαμε στη Γαύδο, σήμερα το πλοίο ξεκινά για να πάει Ηρακλειά, Δονούσα, Σχοινούσα και Κίναρο. Η Κίναρος, πρέπει να πούμε, ότι είναι ένα νησί που μένουν δύο κάτοικοι. Πάμε το Δορυφορικό Internet, το οποίο κάνει πιο εύκολη τη ζωή των κατοίκων και βεβαίως διευκολύνει και τον τουρισμό στα νησιά αυτά. Δεν θα σταματήσουμε στις περιοχές αυτές. Έχουμε και άλλα νησιά στα οποία στη συνέχεια θα εγκατασταθεί Δορυφορικό Internet. Aλλά κυρίως έχουμε δύο μεγάλες πρωτοβουλίες στο Υπουργείο Μεταφορών, γιατί η σημερινή είναι μια πιλοτική πρωτοβουλία:
-Έχουμε το ΔΟΡΥ, το οποίο αφορά ακριβώς τη διάδοση του Δορυφορικού Internetσε περιοχές πού είναι δύσκολα προσβάσιμες, κυρίως στις παραμεθόριες. Το πρόγραμμα αυτό που χρηματοδοτείται από το Γ’ΚΠΣ, θα ξεκινήσει να υλοποιείται από το τέλος του χρόνου, σε μερικούς μήνες.
-Έχουμε και άλλο ένα πρόγραμμα για ασύρματο Internet και Wi-Fi σε διάφορους χώρους που είναι της ευθύνης του Υπουργείου Μεταφορών και ου Υπουργείου Ναυτιλίας, δηλαδή σε σιδηροδρομικούς σταθμούς, σε λιμάνια, σε σταθμούς του Μετρό, σε Αεροδρόμια κα. Μιλάμε για 5.000 σημεία σε όλη την Ελλάδα. Η πρωτοβουλία αυτή θα ξεκινήσει στις αρχές του 2009 και χρηματοδοτείται από το Δ’ ΚΠΣ, από το ΕΣΠΑ».
 
ΕΡΩΤΗΣΗ: Τροπολογία του Υπουργείου Οικονομίας για τις ΔΕΚΟ έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις πάρα πολλών συνδικαλιστών αλλά και βουλευτών όλων των κομμάτων. Ποια είναι η δική σας θέση; Πρέπει να κάνει η Κυβέρνηση λίγο πίσω ή όχι;
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Καταλαβαίνω τις αντιδράσεις. Κάθε άνθρωπος θέλει να παίρνει όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα και ιδιαίτερα όταν είναι μισθωτός. Καταλαβαίνω όμως και δύο άλλα πράγματα:
-Τα ελλείμματα που έχουν οι ζημιογόνες ΔΕΚΟ, γιατί αυτές αφορά η τροπολογία, δεν είναι ελλείμματα, όπως έχω ξαναπεί, του ΝΑΤΟ και των Αμερικάνων. Είναι ελλείμματα όλων εμάς. Των Ελλήνων φορολογουμένων.
Επίσης υπάρχει και ένα άλλο στοιχείο. Συγκρινόμενες οι αμοιβές των υπαλλήλων σε όλες αυτές τις ΔΕΚΟ, συγκρινόμενες με τις αμοιβές των υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα και στον στενότερο δημόσιο τομέα, δηλαδή με τους υπαλλήλους των Υπουργείων, με τους καθηγητές, τους δάσκαλους κλπ οι αμοιβές των υπαλλήλων των ΔΕΚΟ είναι από ψηλότερες έως αρκετά ψηλότερες.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Οι περισσότερες ΔΕΚΟ που αφορά η τροπολογία, ανήκουν στο Υπουργείο Μεταφορών. Για αυτό και οι περισσότερες αντιδράσεις είναι από τον τομέα τον δικό σας. Έχουν ήδη ξεκινήσει κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ. Θα συναντηθείτε μαζί τους, θα συζητήσετε ώστε να μεταφέρετε κάποια προβλήματά τους στο Υπουργείο Οικονομίας;
-ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Πάντα συναντώμαι και είμαι στη διάθεσή τους. Και χθες ο Γενικός Γραμματέας είδε τους εκπροσώπους της ΕΘΕΛ. Αύριο εγώ βλέπω την Πανελλήνια Ομοσπονδία των Σιδηροδρομικών. Αντιμετωπίζουμε τα θέματα των υπαλλήλων, πάντα με την ευαισθησία που πρέπει, αλλά πρέπει να αντιληφθούν όλοι τις δυνατότητες που έχει η οικονομία και ο Προϋπολογισμός. Αλλά  και ότι θα πρέπει πραγματικά να νοιαστούμε έτσι ώστε να μην υπάρξουν, αν θέλετε και υπάλληλοι δύο ταχυτήτων. Από τη μια κάποιοι που παίρνουν αρκετές χιλιάδες ευρώ το μήνα και από την άλλη πλευρά να υπάρχει η γενιά των 700 ευρώ, συνταξιούχοι, υπάλληλοι του στενότερου δημόσιου τομέα που παίρνουν αρκετά λιγότερα.
 
Δελτίο Τύπου ΥΜΕ
Home Page
  Εκτύπωση     Αποστολή     Σχολιασμός  
Το άρθρο αυτό δεν έχει σχολιαστεί από κανέναν επισκέπτη
Γράψτε το σχόλιο σας
Τίτλος σχολίου

Κυρίως μήνυμα

Ονοματεπώνυμο

e-mailΠαρακαλώ συμπληρώστε το εξαψήφιο κείμενο
όπως το βλέπετε στην εικόνα (πεζά / κεφαλαία).Για να εμφανιστούν τα σχόλια σας, θα πρέπει να εγκριθούν από τους αρμόδιους διαχειριστές του web site.
Internet By Sate...

  Internet και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές με τη νέα υπηρεσία ΟΤΕ Satellite Internet.

  Δορυφορικό ευρυζωνικό internet σε σχολεία στην Αλβανία από τον Hellas Sat2

  Η Otesat-Maritel παρουσιάζει το FleetBroadband 150 στη Γερμανία

  Η Otesat-Maritel Inmarsat airtime Provider της August Bolten, Γερμανία.

  ΑDSL και στις ακριτικές περιοχές μέσω δορυφόρου (tanea.gr)

  Ξεκινάει η εμπορική διάθεση της νέας υπηρεσίας δορυφορικού internet HellasSat net! Home από την Δ.Ε.Θ

  Ενεργοποίηση νέου αναμεταδότη για την πλατφόρμα Opesky

  Παραλαβή νέων modem για την πλατφόρμα Hellas Sat net

  To Καστελλόριζο συνδέθηκε στο ΣΥΖΕΥΞΙΣ! Πρόσβαση στο Δήμο Μεγίστης στο Καστελόριζο μέσω της υπηρεσίας HELLAS SAT NET !

Σύνθετη αναζήτηση
Χρήστης:
Κωδικός:
Αυτή την στιγμή υπάρχουν on-line οι παρακάτω χρήστες
Διαχειριστές 0
Επισκέπτες 51
Σύνολο Χρηστών 51
Current language: Greek Select Language: English
Επανασυντονισμός δέκτη

  
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Προσωπικά δεδομένα : Όροι χρήσης
© Sat.gr. All rights reserved. 2007