Home Λίστα μελών Υποστήριξη Δωρεάν περιεχόμενο Επικοινωνία Στατιστικά στοιχεία Downloads RSS / XML About
Κατηγορία: ADSL - Internet
H Google εισέρχεται στην αγορά των Web Browsers με το Google Chrome (Δελτίο Τύπου)

Ο Google Chrome δημιουργήθηκε για τον παγκόσμιο ιστό του σήμερα και για τις εφαρμογές του αύριο

Η Νέα Μηχανή Περιήγησης Ανοικτού Κώδικα Συνδυάζει την Ευχρηστία με Προηγμένη Τεχνολογία

MOUNTAIN VIEW, Καλιφόρνια (2 Σεπτεμβρίου, 2008) – Η Google Inc. (NASDAQ: GOOG) ανακοίνωσε σήμερα τη διάθεση του Google Chrome, της νέας μηχανής περιήγησης ανοικτού κώδικα η οποία θα προσφέρει αναβαθμισμένη επικοινωνία και πλοήγηση στους χρήστες του διαδικτύου σε ολόκληρο τον κόσμο. Η beta έκδοση του Google Chrome θα είναι διαθέσιμη σε 43 γλώσσες. Ο Google Chrome αποτελεί μία νέα προσέγγιση στις μηχανές περιήγησης με βασικά χαρακτηριστικά την απλότητα και την αποτελεσματικότητα που οι χρήστες έχουν συνηθίσει να περιμένουν από τα προϊόντα της Google.

Στις πρώτες μέρες του Διαδικτύου οι ιστοσελίδες, στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν περιείχαν και πολλά πράγματα πέρα από κείμενο. Σήμερα όμως, ο παγκόσμιος ιστός έχει εξελιχθεί σε μία πανίσχυρη πλατφόρμα η οποία δίνει την δυνατότητα στους χρήστες να συνεργάζονται με φίλους και συναδέλφους μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και άλλων διαδικτυακών εφαρμογών, να συντάσσουν κείμενα, να βλέπουν βίντεο, να ακούν μουσική, να διαχειρίζονται τα οικονομικά τους και πολλά άλλα. Ο Google Chrome δημιουργήθηκε για τον παγκόσμιο ιστό του σήμερα και για τις εφαρμογές του αύριο.

«Βλέπουμε τη μηχανή περιήγησης ως παράθυρο στον παγκόσμιο ιστό –είναι ένα εργαλείο με το οποίο οι χρήστες επικοινωνούν αμφίδρομα με τις αγαπημένες τους ιστοσελίδες και εφαρμογές. Έχει μεγάλη σημασία να μην παρεμβαλλόμαστε στην εμπειρία αυτή» δήλωσε ο Sundar Pichai, Αντιπρόεδρος Product Management της Google Inc. «Ακριβώς όπως η γνωστή ιστοσελίδα της Google, ο Google Chrome χαρακτηρίζεται από ευχρηστία και έναν προηγμένο πυρήνα που απελευθερώνει τις δυνατότητες του σημερινού παγκόσμιου ιστού.»

Βελτιώνοντας την εμπειρία του κάθε χρήστη από τον παγκόσμιο ιστό

Ο Google Chrome σχεδιάσθηκε για να προσφέρει στους χρήστες πιο εύκολη αναζήτηση και πλοήγηση στο διαδίκτυο καθώς αναζητούν συγκεκριμένο περιεχόμενο.

   • Η γραμμή εργαλείων που συνδυάζει πλαίσιο αναζήτησης και διεύθυνση στο ιντερνέτ πηγαίνει γρήγορα τον χρήστη όπου θέλει, πολλές φορές με λίγα μόνο κλικ.

   • Όταν ο χρήστης ανοίξει μία νέα καρτέλα στο Google Chrome θα δει μία σελίδα η οποία περιλαμβάνει εικονίδια από τις τοποθεσίες που επισκέπτεται συχνότερα, πρόσφατες αναζητήσεις και σελιδοδείκτες, πράγμα το οποίο κάνει την πλοήγηση στο διαδίκτυο ακόμη πιο εύκολη.

Ο Google Chrome δημιουργήθηκε για να προσφέρει στους χρήστες απροβλημάτιστη επικοινωνία και πλοήγηση στον παγκόσμιο ιστό. Στον πυρήνα του υπάρχει μία πλατφόρμα πολλαπλών λειτουργιών η οποία εξασφαλίζει στους χρήστες περισσότερη σταθερότητα και ασφάλεια.

   • Κάθε καρτέλα της μηχανής περιήγησης λειτουργεί ως ανεξάρτητη διαδικασία. Απομονώνοντας τη λειτουργία κάθε καρτέλας, στην περίπτωση που μία από αυτές κολλήσει ή παρουσιάσει ανώμαλη συμπεριφορά οι άλλες παραμένουν σταθερές και συνεχίζουν να ανταποκρίνονται. Έτσι, ο χρήστης μπορεί να συνεχίσει να εργάζεται χωρίς να χρειαστεί επανεκκίνηση του Google Chrome.

   • Η Google δημιούργησε επίσης μία νέα μηχανή JavaScript, την V8, η οποία όχι μόνο κάνει τις σύγχρονες διαδικτυακές εφαρμογές να τρέχουν πιο γρήγορα αλλά καθιστά δυνατή μία νέα ολόκληρη κατηγορία διαδικτυακών εφαρμογών οι οποίες θα ήταν αδύνατον να τρέξουν με τις σημερινές μηχανές περιήγησης.

Με τον ανοικτό κώδικα συμβάλλουμε στην καινοτομία στις μηχανές περιήγησης

«Έχουμε μπροστά μας μια ριζική αλλαγή στον τρόπο με τον οποίον οι άνθρωποι βλέπουν τις μηχανές περιήγησης. Παρά ταύτα, ξέρουμε πολύ καλά ότι δεν θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε τον Google Chrome μόνοι μας», δήλωσε ο Linus Upson, Director of Engineering της Google Inc. «Ο Google Chrome δημιουργήθηκε πάνω στη βάση άλλων προγραμμάτων ανοικτού κώδικα τα οποία αποτελούν σημαντική συμβολή στην τεχνολογία των μηχανών περιήγησης. Είναι τα προγράμματα που συνέβαλαν στο να γίνει ο ανταγωνισμός πιο έντονος και έδωσαν έναυσμα στην καινοτομία.»

Για να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τον ανοικτό χαρακτήρα του διαδικτύου ο Google Chrome διατίθεται ως πρόγραμμα ανοικτού κώδικα. Η Google θέλει να βοηθήσει να γίνουν οι μηχανές περιήγησης του μέλλοντος καλύτερες και γι’ αυτό προσφέρει από την πλευρά της την τεχνολογία στην οποία βασίζεται ο Google Chrome στην αγορά –ενώ παράλληλα θα συνεχίσει να βελτιώνει τον Google Chrome προσθέτοντας επί πλέον δυνατότητες.

Πώς θα αποκτήσετε τον Google Chrome

Ο Google Chrome θα διατεθεί σε έκδοση beta για Windows. Μπορείτε να τον κατεβάσετε από την διεύθυνση http://www.google.com/chrome . Οι εκδόσεις του Google Chrome για Mac και Linux θα αρχίσουν να διατίθενται εντός των προσεχών μηνών. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα ανοικτού κώδικα με την επωνυμία Chromium, επισκεφθείτε την διεύθυνση www.chromium.org.

Δελτίο Τύπου - Google

Home Page
  Εκτύπωση     Αποστολή     Σχολιασμός  
Το άρθρο αυτό δεν έχει σχολιαστεί από κανέναν επισκέπτη
Γράψτε το σχόλιο σας
Τίτλος σχολίου

Κυρίως μήνυμα

Ονοματεπώνυμο

e-mailΠαρακαλώ συμπληρώστε το εξαψήφιο κείμενο
όπως το βλέπετε στην εικόνα (πεζά / κεφαλαία).Για να εμφανιστούν τα σχόλια σας, θα πρέπει να εγκριθούν από τους αρμόδιους διαχειριστές του web site.
ADSL - Internet

  Υπό το brand «Nova» όλες οι υπηρεσίες της Forthnet για οικιακούς πελάτες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις

  Vodafone Home: Μοναδική εμπειρία επικοινωνίας με τις πρωτοποριακές υπηρεσίες Δωρεάν Προσωπική Εξυπηρέτηση & Δωρεάν 'Ρεζέρβα Επικοινωνίας'.

  Το adslgr.com και η Forthnet ανακοινώνουν την επίσημη τεχνική υποστήριξη της στα μέλη του.

  Η Forthnet στο 8ο Διεθνές Συνέδριο που διοργανώνει η ΕΕΤΤ.

  Επίθεση στην ιστοσελίδα GreekRadios.gr ( Δελτίο τύπου).

  Nova 3play: internet, τηλεφωνία και τηλεόραση μόνο με 29,90€/μήνα.

  Μεγάλη προσφορά της FORTHNET στα επαγγελματικά προγράμματα.

  ΟΤΕ VDSL: υπερ-υψηλές ταχύτητες έως 50 Mbps.

  Έγκριση οικονομικών πακέτων VDSL της εταιρίας «ΟΤΕ Α.Ε.»

  Επιστολή-απάντηση που απέστειλε ο ΟΤΕ στην ΕΕΤΤ, ζητώντας την οριστική τοποθέτηση της Επιτροπής, όσον αφορά στη διάθεση υπηρεσιών VDSL από τον ΟΤΕ σε χονδρική και λιανική.

  Πράσινο φως στη διάθεση προϊόντων VDSL στην ελληνική αγορά

  Όμιλος Forthnet: Δίκτυο FTTH.

  Η hellas online φέρνει την επόμενη μέρα στις Ελληνικές τηλεπικοινωνίες με το hol cloud

  OTE: Μειωμένες έως και 25% οι νέες τιμές του Double Play

  Σε αναμονή έγκρισης από την ΕΕΤΤ για φθηνότερες τιμές έως και 25% από τον ΟΤΕ

  Έναρξη παροχής υπερ-υψηλών ταχυτήτων Internet έωςκαι 50Mbps μέσωτηςτεχνολογίας VDSL2 από τη Cyta.

  Η Forthnet υπογράφει νέες συμφωνίες με την Eutelsat για την παροχή υπηρεσιών Triple Play

  Nέες προσφορές για CONN-X INTERNET + OMIΛΙΑ

  Προσωρινά Μέτρα της ΕΕΤΤ σχετικά με τα δίκτυα πρόσβασης νέας γενιάς της εταιρείας ΟΤΕ ΑΕ (VDSL)

  Σε εμπορική διάθεση τα νέα VDSL Conn-X 30 & 50 Mbps του ΟΤΕ

Σύνθετη αναζήτηση
Χρήστης:
Κωδικός:
Αυτή την στιγμή υπάρχουν on-line οι παρακάτω χρήστες
Διαχειριστές 0
Επισκέπτες 63
Σύνολο Χρηστών 63
Current language: Greek Select Language: English
Επανασυντονισμός δέκτη

  
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1
2
Προσωπικά δεδομένα : Όροι χρήσης
© Sat.gr. All rights reserved. 2007