Home Λίστα μελών Υποστήριξη Δωρεάν περιεχόμενο Επικοινωνία Στατιστικά στοιχεία Downloads RSS / XML About
Κατηγορία: Επίγεια Τηλεόραση
Εξαιρετικά επιτυχημένο το 10ο Συνέδριο Info-ComWorld

Εντυπωσιακή ήταν η φετινή επιτυχία του Διεθνούς Συνεδρίου Τηλεπικοινωνιών Info-ComWorld 2008, το οποίο διοργάνωσε την Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2008 για 10η συνεχόμενη χρονιά η εκδοτική εταιρεία Smart Press. Περισσότερα από 2500 άτομα παρακολούθησαν τις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες εργασίες του συνεδρίου, όπου κορυφαία στελέχη της πολιτικής ζωής, της ελληνικής και διεθνούς αγοράς τηλεπικοινωνιών, πληροφορικής και media, τοποθετήθηκαν στο κρίσιμο θέμα του συνεδρίου «Broadband Everywhere!»

«Η Ελλάδα δικαιούται να βρίσκεται στην πρωτοπορία», τόνισε ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος σε ομιλία του, αναφέρθηκε εκτενώς στο φιλόδοξο -όπως ο ίδιος το χαρακτήρισε- έργο της ανάπτυξης δικτύου οπτικών ινών που θα φθάσει σε 2 εκατ. ελληνικά νοικοκυριά. «Η Ελλάδα αποφασίζει να ακολουθήσει μια στρατηγική υπέρβασης. Από το σημείο που βρίσκεται σήμερα, αντί να πάει σε ενδιάμεσες σύγχρονες τεχνολογίες, πάει στις πλέον σύγχρονες που υπάρχουν στον κόσμο», είπε ο κ. Χατζηδάκης.

Ο κ. Χρήστος Ζώης, Υφυπουργός Εσωτερικών, Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διοίκησης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της εφαρμογής πολιτικών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, ενώ αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις του ΥΠΕΣΔΔΑ στην νέα προγραμματική περίοδο 2007-2013. Ο ίδιος χαρακτήρισε καθοριστική παρέμβαση για τον εκσυγχρονισμού του κράτους το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Διοικητική Μεταρρύθμιση», καθώς και το έργο της Κοινωνίας της Πληροφορίας ΑΕ.

Ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνιών του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Γιώργος Αναστασόπουλος, έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για έργο των οπτικών ινών στα νοικοκυριά της χώρας που προωθεί η κυβέρνηση. Τόνισε ότι το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 7 ετών, αλλά στόχος είναι οι πρώτες συνδέσεις να λειτουργήσουν μέσα στο 2010.

Ο Ειδικός Γραμματέας Ψηφιακού Σχεδιασμού, Καθ. Βασίλης Ασημακόπουλος αναφέρθηκε εκτενώς στις επόμενες κινήσεις για την προώθηση της Ψηφιακής Στρατηγικής. Ο ίδιος επεσήμανε ότι το νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Στρατηγική» ύψους 2 δισ. ευρώ, θα χρηματοδοτήσει αλληλουχίες ηλεκτρονικών υπηρεσιών που θα δώσουν ισχυρή οικονομική και κοινωνική διάσταση στις συγκεκριμένες τεχνολογικές παρεμβάσεις.
 
 
Η πρόοδος όσον αφορά στην προώθηση της ευρυζωνικότητας στην Ελλάδα ήταν το θέμα της παρουσίασης του κ. Νικήτα Αλεξανδρίδη, Πρόεδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων, ο οποίος τόνισε ότι «η ταχεία ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας και η επέκταση της παντού και για όλους πρέπει να αποτελεί σήμερα κεντρικό εθνικό στόχο». 

Στις ευκαιρίες που υπάρχουν από την ανάπτυξη της αγοράς της ευρυζωνικότητας αναφέρθηκε και ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ,  κ. Παναγής Βουρλούμης. O ίδιος σημείωσε ότι η Βαλκανική προσφέρει ευκαιρίες ακόμη, αλλά δεν θα την χαρακτήριζε ως μια ενιαία αγορά, καθώς διαφοροποιείται ουσιαστικά από χώρα σε χώρα.

Η Πρόεδρος του Παρατηρητηρίου για την Κοινωνία της Πληροφορίας, δρ. Έλλη Παγουρτζή παρουσίασε αναλυτικά τον τρόπο διαμόρφωσης του νέου Ευρωπαϊκού Δείκτη Ευρυζωνικών Επιδόσεων που λαμβάνει υπόψη πολλά ποιοτικά στοιχεία. O ΒΡΙ παρουσιάστηκε επισήμως την περασμένη εβδομάδα με την Ελλάδα να βρίσκεται στην 23η θέση μεταξύ των κρατών της ΕΕ. 

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ήταν και η ομιλία της κ. Ξένιας Κούρτογλου, Προέδρου και Διευθύνουσας Συμβούλου της Focus Bari, που παρουσίασε στοιχεία για την κατάσταση στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι το ποσοστό διείσδυσης έχει φθάσει στο 91%, ενώ το 18% των Ελλήνων έχει μόνο κινητό τηλέφωνο ως μέσο επικοινωνίας. Η ίδια σημείωσε ότι σε ποσοστό περίπου 21% έχουν κινητό τηλέφωνο παιδιά ηλικίας 7-12 ετών.

Οι ευκαιρίες που υπάρχουν στην περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης αποτέλεσαν τον άξονα πάνω στον οποίο κινήθηκαν οι συμμετέχοντες στην καταληκτική συζήτηση της κεντρικής ολομέλειας του συνεδρίου. Όπως επισημάνθηκε, τα ποσοστά διείσδυσης είναι ακόμη σε χαμηλά επίπεδα και είναι βέβαιο ότι θα αυξηθούν σύντομα.

Όσον αφορά για την κατάσταση στην Ελλάδα, οι συμμετέχοντες στη συζήτηση με θέμα «Broadband Arena: Προκλήσεις – Ευκαιρίες – Μοντέλα Διαφοροποίησης» εξέφρασαν την αισιοδοξία τους ότι η Ελλάδα θα πλησιάσει σύντομα τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ενώ το IPTV αναμένεται να είναι από τις υπηρεσίες στις οποίες θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση τους επόμενους μήνες.

Το περιεχόμενο ως κινητήριος μοχλός ανάπτυξης της ευρυζωνικότητας ήταν το θέμα της 3ης κεντρικής συνεδρίας του Συνεδρίου. Τα στελέχη της αγοράς που συμμετείχαν στην συνεδρία, αναφέρθηκαν στον σημαντικό ρόλο του περιεχομένου και των ηλεκτρονικών υπηρεσιών, αλλά παραδέχτηκαν ότι τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα, συνεχίζουν να «γεμίζουν» με φωνή, ειδικά στην κινητή τηλεφωνία. Σε ότι αφορά τις προοπτικές σύγκλισης των αγορών τηλεπικοινωνιών και media, οι ομιλητές ανέφεραν ότι προς το παρόν δεν παρουσιάζεται ανάμιξη των δύο επιχειρηματικών μοντέλων. 

Αντιθέτως συνεχίζουν οι δύο αγορές ν’ απαιτούν όλο και μεγαλύτερη εξειδίκευση. Ωστόσο όπως παραδέχτηκαν, καθώς οι ηλεκτρονικές επικοινωνίες και το Internet κερδίζουν από τον διαθέσιμο χρόνο των καταναλωτών, οι broadcasters χάνουν ώρες τηλεθέασης. Το κόστος της ευρυζωνικότητας, αποτελεί ως ένα βαθμό ανασχαιτικό παράγοντα ανάπτυξης κυρίως στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, αφού, όπως αναφέρθηκε, τα όρια μετάδοσης στα συγκεκριμένα δίκτυα είναι ακόμη χαμηλά. Ωστόσο και στην κινητή τηλεφωνία το κόστος μετάδοσης δεδομένων είναι διαρκώς κατερχόμενο. Τέλος όπως σημειώθηκε καθοριστικός είναι ρόλος του κράτους στην ανάπτυξη των ηλεκτρονικών επικοινωνιών, με την δημιουργία υπηρεσιών που έχουν οφέλη στους πολίτες, ενώ σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσουν και τα δίκτυα νέας γενιάς, που θα επιτρέψουν την παροχή νέων υπηρεσιών.  

Στο πλαίσιο της 1ης ενότητας του συνεδρίου, αναπτύχθηκε εκτενώς το ζήτημα των Δικτύων Επόμενης Γενιάς από εκπροσώπους των κορυφαίων κατασκευαστών τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού παγκοσμίως, σε μια προσπάθεια να αναζητηθούν οι βέλτιστες τεχνολογικές προσεγγίσεις, είτε ασύρματες (LTE) είτε ενσύρματες (FTTx, WDM-PON), που θα προσφέρουν όμως σημαντικές οικονομίες κλίμακος στους παρόχους κατά την υλοποίηση τους.

 
Στις παράλληλες ενότητες, πραγματοποιήθηκε και φέτος με εξαιρετική επιτυχία η Επιστημονική Ενότητα, οι εργασίες της οποίας περιστράφηκαν για τρίτη συνεχή χρονιά με τον ταχέως αναπτυσσόμενο κλάδο της Ψηφιακής Τηλεόρασης με τις παρουσιάσεις να κινούνται σε τρία επίπεδα: τεχνικό, θεσμικό και επιχειρησιακό. Ακόμη πραγματοποιήθηκε η ενότητα Info-Com Lab, με εξειδικευμένες παρουσιάσεις από κορυφαίες εταιρείες της ελληνικής αγοράς, κυρίως πάνω στο χώρο της δικτύωσης. Επιπλέον, φέτος καθιερώθηκε ειδική ενότητα για το χώρο του Interactive Marketing, υπό την αιγίδα του Interactive Advertising Bureau Hellas σε μια προσπάθεια να αναλυθούν οι 3 οθόνες και το μέλλον της διαφήμισης, μέσα από νέες και αναδυόμενες πλατφόρμες επικοινωνίας, που κάνουν χρήση της υψηλής τεχνολογίας και των ευρυζωνικών δικτύων. Για πρώτη φορά επίσης, πραγματοποιήθηκε η Ακαδημαϊκή Ενότητα (Info-Com Academy), σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, την OTE Academy και το AIT (Athens Information Technology Center), σε μια προσπάθεια να αποτελέσει τη γέφυρα μεταξύ ακαδημαϊκής κοινότητας και αγοράς.

Τέλος, με τη λήξη του Συνεδρίου απονεμήθηκαν τα Βραβεία Info-ComWorld Awards. Ειδικότερα, βραβεύτηκαν: η ΕΕΤΤ για τη συμβολή της στην ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας, ο ΟΤΕ για την επιτυχημένη προώθηση της ευρυζωνικότητας, η Velti για την ανάπτυξη καινοτόμων ευρυζωνικών υπηρεσιών και η Cosmote για την πρωτοπορία της στο mobile broadband. Για τα 15 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στην τηλεπικοινωνιακή αγορά, βραβεύθηκαν η Vodafone και η Wind.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Συνέδριο Info-ComWorld καλύφθηκε και φέτος από την υπηρεσία Mobile Broadcasting, παρέχοντας τη δυνατότητα δωρεάν παρακολούθησης του μέσα από το μενού υπηρεσιών Wind Plus. Η υπηρεσία διατίθεται αποκλειστικά από τη Wind, μέσα από το WIND Plus, για τρίτη φορά στην Ελλάδα για τη μετάδοση του συνεδρίου Info-ComWorld σε συνεργασία με τη Globo Technologies. Παράλληλα, η Cosmote ως Mobile Broadband Provider του Συνεδρίου, παρείχε στους χώρους του Athenaum Intercontinental πρόσβαση στο Διαδίκτυο, σε ειδική περιοχή (Internet Corner), προσφέροντας ταχύτητες μέχρι 7,2 Mbps χάρη σε συνδέσεις Internet on the Go. Επίσης, στο πλαίσιο του 10ου Συνεδρίου Info-ComWorld, πραγματοποιήθηκε η πρώτη ζωντανή επίδειξη DVB-H στη χώρα μας. Ειδικότερα, η Nokia Siemens Networks στο περίπτερο της παρουσίασε το μέλλον της τηλεόρασης με επίδειξη μετάδοσης DVB-H, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να απολαύσουν αρκετά τηλεοπτικά κανάλια -περιλαμβανομένου του BBC όπως και τοπικών Ελληνικών σταθμών- σε συσκευές DVB-H.

Δελτίο Τύπου - InfoCom 2008

Home Page
  Εκτύπωση     Αποστολή     Σχολιασμός  
Το άρθρο αυτό δεν έχει σχολιαστεί από κανέναν επισκέπτη
Γράψτε το σχόλιο σας
Τίτλος σχολίου

Κυρίως μήνυμα

Ονοματεπώνυμο

e-mailΠαρακαλώ συμπληρώστε το εξαψήφιο κείμενο
όπως το βλέπετε στην εικόνα (πεζά / κεφαλαία).Για να εμφανιστούν τα σχόλια σας, θα πρέπει να εγκριθούν από τους αρμόδιους διαχειριστές του web site.
Επίγεια Τηλεόρασ...

  ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ '4Ε' ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

  HD δοκιμές STAR & SKAI από DIGEA σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη.

  Το νέο τηλεοπτικό κανάλι 'Λυδία' στο multiplex της Digea σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

  Αλλαγή ψηφιακών συχνοτήτων της ΝΕΡΙΤ σε ΒΔ Αττική, Ν.Εύβοια και Αρκαδία.

  Analog switch off στην Πελοπόννησο από την DIGEA.

  Πανελλαδική κάλυψη για τη ΝΕΡΙΤ sports.

  Δημόσια Διαβούλευση αναφορικά με το τεχνοοικονομικό μοντέλο που χρησιμοποιείται για τον προσδιορισμό των Ανώτατων Ορίων Τιμών (ΑΟΤ) για την υπηρεσία μεταφοράς και διανομής περιεχομένου εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας.

  Ολοκληρώθηκε το πόρισμα για την τιμή εκκίνησης των αδειών ψηφιακής τηλεόρασης. (infocom.gr)

  Εκχώρηση φάσματος επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής στη «ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ, ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΤΗ− ΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε.» (ΝΕΡΙΤ Α.Ε.).

  Η κυβέρνηση κλείνει την ΕΡΤ - 2656 εργαζόμενοι απολύονται (ert.gr)

  Δημόσια Διαβούλευση για την αδειοδότηση δικτύων επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης.

  Αναβολή Ψηφιακής μετάδοσης τηλεοπτικών προγραμμάτων από τα κέντρα εκπομπής «Ρογδιά» στο νομό Ηρακλείου και «Μαλάξα» στο νομό Χανίων

  Το τηλεοπτικό πρόγραμμα του 902 στον πάροχο DIGEA.

  Πρόβλημα μετάδοσης αντιμετωπίζουν DIGEA και ΟΤΕ TV σε επίγεια και δορυφορική τηλεόραση.

  Euronews εναντίον Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης στο ΕΣΡ. (tovima.gr)

  Τεχνικό βοήθημα με λεπτομερείς πληροφορίες για τις ακριβείς περιοχές κάλυψης της ψηφιακής τηλεόρασης από την IKUSI HELLAS

  Το πρόγραμμα της τηλεόρασης 4 Ε αναμεταδίδεται και στην Αττική.

  Επιχειρήσεις από την ΕΕΤΤ για τη διακοπή παρανόμων ψηφιακών τηλεοπτικών εκπομπών.

  Αλλαγή συχνότητας του πρώτου multiplex της DIGEA στην Θεσσαλονίκη.

  Αναλογικό switch off στην Θεσσαλονίκη.

Σύνθετη αναζήτηση
Χρήστης:
Κωδικός:
Αυτή την στιγμή υπάρχουν on-line οι παρακάτω χρήστες
Διαχειριστές 0
Επισκέπτες 102
Σύνολο Χρηστών 102
Current language: Greek Select Language: English
Επανασυντονισμός δέκτη

  
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1
2
Προσωπικά δεδομένα : Όροι χρήσης
© Sat.gr. All rights reserved. 2007