Home Λίστα μελών Υποστήριξη Δωρεάν περιεχόμενο Επικοινωνία Στατιστικά στοιχεία Downloads RSS / XML About
Κατηγορία: Επίγεια Τηλεόραση
Νέο άνοιγμα της ΕΡΤ στην ψηφιακή τηλεοπτική αγορά (naftemporiki.gr)

«Πράσινο φως» για κονδύλι ύψους 17,1 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία τηλεοπτικού προγράμματος για το ψηφιακό κανάλι Πρίσμα+ της ΕΡΤέδωσε η Ε.Ε., ενώ, όπως γνωστοποιήθηκε, ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας είναι έτοιμος να επεκτείνει άμεσα τις ψηφιακές εκπομπές του και στα μεγάλα αστικά κέντρα της περιφέρειας.

 

Aυτά, μεταξύ άλλων, ανακοινώθηκαν χθες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, με αφορμή την παρουσία του νέου ψηφιακού καναλιού info+, που παρέθεσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Χρήστος Παναγόπουλος, και σύσσωμο το επιτελείο του τομέα της Ψηφιακής της ΕΡΤ και, συγκεκριμένα, ο Πάνος Λουκάκος, εντεταλμένος σύμβουλος, ο Μανώλης Δρετουλάκης υπεύθυνος διεύθυνσης Εργων ψηφιακής, ο Γιάννης Δάρρας, διευθυντής σύνταξης ενημερωτικών προγραμμάτων ψηφιακής, ο Αντώνης Κατσαρός, διευθυντής αθλητικού προγράμματος αθλητικού προγράμματος, ο Δημήτρης Τρίκας, συντονιστής προγράμματος Σινέ+, και η Μυρτώ Κορομάντζου, συντονίστρια του Πρίσμα+.
Επέκταση δικτύου ψηφιακής
Ετοιμη να επεκτείνει το ψηφιακό της δίκτυο στα μεγαλύτερα αστικά κέντρα σε όλη τη χώρα είναι η ΕΡΤ, η οποία ωστόσο αναμένει τις κινήσεις των ιδιωτικών σταθμών, προκειμένου, όπου αυτό είναι δυνατό, να προχωρήσουν από κοινού.
Οπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Παναγόπουλος, η ΕΡΤ δεν θέλει να κατηγορηθεί ότι διαμορφώνει τους όρους στην τηλεοπτική αγορά και γι' αυτό δεν προχωρά, ενώ παράλληλα επισήμανε ότι οι ιδιώτες, σε συνεργασία με την πολιτεία, θα πρέπει να καθορίσουν ποιο τελικά είδος ψηφιακής εκπομπής θα υιοθετήσουν, αφού το mpeg 4, που θέλουν να εκπέμψουν, δεν το υποστηρίζουν οι παλαιότερες επίπεδες τηλεοράσεις που ήδη έχουν μπει σε πολλά ελληνικά σπίτια. «Εάν η πολιτεία εγκρίνει το mpeg 4, αντί του mpeg 2 που σήμερα εκπέμπει η ΕΡΤ, εμείς είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε αμέσως τις εκπομπές μας και να υιοθετήσουμε το νέο μοντέλο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγόπουλος.
Ο πρόεδρος της ΕΡΤ, απαντώντας σε ερώτηση της «Ν» σχετικά με το συνολικό κόστος της ψηφιακής δραστηριότητας του φορέα όλα αυτά τα χρόνια εκπομπών (από το Μάρτιο του 2006), ανέφερε ότι ανέρχεται σε 20 εκατ. ευρώ το χρόνο (περιλαμβάνοντας τα πάντα), ενώ υπάρχει και ένα άλλο τμήμα κονδυλίων ύψους 12 εκατ. ευρώ, τα οποία αφορούν σε τεχνικό εξοπλισμό που αποκτήθηκε πρόσφατα.
Στην έγκριση της επιδότησης ύψους 17,1 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία προγράμματος για το Πρίσμα+, προχώρησε η Ευρωπαϊκή Ενωση. Οπως ειδικότερα διευκρινίστηκε, με το ποσό αυτό θα παραχθούν 45 εκπομπές, οι οποίες θα έχουν ειδικές προσθήκες, προκειμένου η παρακολούθησή τους να είναι δυνατή και από άτομα με προβλήματα ακοής και όρασης, που στη συνέχεια και εφόσον μεταδοθούν πρώτα από τα κανάλια της ΕΡΤ, θα μπορούν να αναμεταδοθούν και από τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς (χωρίς την καταβολή κάποιου αντιτίμου, δωρεάν) εφόσον το θελήσουν.
Πρόκειται για μια εξέλιξη που θα βοηθήσει σημαντικά τον εμπλουτισμό (και από πλευράς υπηρεσιών προς τα ΑμεΑ) του προγράμματος του Πρίσμα+, κανάλι το οποίο, όπως ανέφερε η κα Κορομάντζου, «είναι ένα κανάλι που απευθύνεται σε όλους και μπορούν να το παρακολουθήσουν όλοι».
Νέο κανάλι με χρηστικές πληροφορίες
Σε ό,τι αφορά το νέο κανάλι info+, το οποίο επί του παρόντος εκπέμπεται ως «ένθετο» μέσα από το Σπορ+ (με 4ωρο πρόγραμμα) και στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα προγραμματίζεται να ανεξαρτητοποιηθεί, παρέχει νέες δυνατότητες όχι μόνο τηλεοπτικού προγράμματος, αλλά και υπηρεσιών ενημέρωσης προς τον πολίτη.
Το νέο ψηφιακό εγχείρημα δίνει μια νέα διάσταση στην τηλεοπτική ενημέρωση, αφού συνδυάζει τα πλεονεκτήματα της τηλεοπτικής εικόνας και του Διαδικτύου. Ειδικότερα και μεταξύ άλλων μέσα από το κανάλι αυτό, δίνεται η δυνατότητα στους τηλεθεατές να διαβάσουν το δελτίο ειδήσεων του σταθμού, σε μια πολύ πιο εξελιγμένη μορφή Teletext, που μοιάζει με τις διαδικτυακές ενημερωτικές σελίδες.
 
ΣΤΕΛΙΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ - naftemporiki.gr

 

Home Page
  Εκτύπωση     Αποστολή     Σχολιασμός  
Το άρθρο αυτό δεν έχει σχολιαστεί από κανέναν επισκέπτη
Γράψτε το σχόλιο σας
Τίτλος σχολίου

Κυρίως μήνυμα

Ονοματεπώνυμο

e-mailΠαρακαλώ συμπληρώστε το εξαψήφιο κείμενο
όπως το βλέπετε στην εικόνα (πεζά / κεφαλαία).Για να εμφανιστούν τα σχόλια σας, θα πρέπει να εγκριθούν από τους αρμόδιους διαχειριστές του web site.
Επίγεια Τηλεόρασ...

  ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ '4Ε' ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

  HD δοκιμές STAR & SKAI από DIGEA σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη.

  Το νέο τηλεοπτικό κανάλι 'Λυδία' στο multiplex της Digea σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

  Αλλαγή ψηφιακών συχνοτήτων της ΝΕΡΙΤ σε ΒΔ Αττική, Ν.Εύβοια και Αρκαδία.

  Analog switch off στην Πελοπόννησο από την DIGEA.

  Πανελλαδική κάλυψη για τη ΝΕΡΙΤ sports.

  Δημόσια Διαβούλευση αναφορικά με το τεχνοοικονομικό μοντέλο που χρησιμοποιείται για τον προσδιορισμό των Ανώτατων Ορίων Τιμών (ΑΟΤ) για την υπηρεσία μεταφοράς και διανομής περιεχομένου εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας.

  Ολοκληρώθηκε το πόρισμα για την τιμή εκκίνησης των αδειών ψηφιακής τηλεόρασης. (infocom.gr)

  Εκχώρηση φάσματος επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής στη «ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ, ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΤΗ− ΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε.» (ΝΕΡΙΤ Α.Ε.).

  Η κυβέρνηση κλείνει την ΕΡΤ - 2656 εργαζόμενοι απολύονται (ert.gr)

  Δημόσια Διαβούλευση για την αδειοδότηση δικτύων επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης.

  Αναβολή Ψηφιακής μετάδοσης τηλεοπτικών προγραμμάτων από τα κέντρα εκπομπής «Ρογδιά» στο νομό Ηρακλείου και «Μαλάξα» στο νομό Χανίων

  Το τηλεοπτικό πρόγραμμα του 902 στον πάροχο DIGEA.

  Πρόβλημα μετάδοσης αντιμετωπίζουν DIGEA και ΟΤΕ TV σε επίγεια και δορυφορική τηλεόραση.

  Euronews εναντίον Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης στο ΕΣΡ. (tovima.gr)

  Τεχνικό βοήθημα με λεπτομερείς πληροφορίες για τις ακριβείς περιοχές κάλυψης της ψηφιακής τηλεόρασης από την IKUSI HELLAS

  Το πρόγραμμα της τηλεόρασης 4 Ε αναμεταδίδεται και στην Αττική.

  Επιχειρήσεις από την ΕΕΤΤ για τη διακοπή παρανόμων ψηφιακών τηλεοπτικών εκπομπών.

  Αλλαγή συχνότητας του πρώτου multiplex της DIGEA στην Θεσσαλονίκη.

  Αναλογικό switch off στην Θεσσαλονίκη.

Σύνθετη αναζήτηση
Χρήστης:
Κωδικός:
Αυτή την στιγμή υπάρχουν on-line οι παρακάτω χρήστες
Διαχειριστές 0
Επισκέπτες 95
Σύνολο Χρηστών 95
Current language: Greek Select Language: English
Επανασυντονισμός δέκτη

  
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1
2
Προσωπικά δεδομένα : Όροι χρήσης
© Sat.gr. All rights reserved. 2007