Home Λίστα μελών Υποστήριξη Δωρεάν περιεχόμενο Επικοινωνία Στατιστικά στοιχεία Downloads RSS / XML About
Κατηγορία: WebTV - IPTV
Προστασία περιεχομένου ζητούν οι σταθμοί εθνικής εμβέλειας (naftemporiki.gr)

Την παρέμβαση των αρμοδίων οργάνων της πολιτείας, για τη ρύθμιση του θέματος της χρήσεως των τηλεοπτικών προγραμμάτων των αναλογικών καναλιών, από τις πλατφόρμες IPTV (Internet Protocol Television) -που τον τελευταίο καιρό ο αριθμός τους διευρύνεται ολοένα και περισσότερο- προσανατολίζονται να ζητήσουν οι σταθμοί εθνικής εμβέλειας.

Παρά το ότι οι πάροχοι τηλεοπτικών υπηρεσιών μέσω διαδικτύου έχουν προχωρήσει σε υψηλές επενδύσεις για δίκτυα και τεχνικό εξοπλισμό, καθώς και για τη σύναψη συμφωνιών για τη μετάδοση του περιεχομένου καναλιών του εξωτερικού στην ελληνική αγορά, δεν έχουν κάνει τις ανάλογες ενέργειες και με τους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας, των οποίων το πρόγραμμα αναμεταδίδουν στο σύνολό του.
 
Σε θέσεις εν όψει ψηφιακής
Το πρόγραμμα των αναλογικών καναλιών -που σύντομα θα μεταδίδεται και ψηφιακά στα δυο μεγάλα αστικά κέντρα, στα οποία ουσιαστικά δραστηριοποιούνται κατά κύριο λόγο και οι πάροχοι τηλεοπτικών υπηρεσιών διαδικτύου- αποτελεί το ελκυστικότερο τηλεοπτικό προϊόν για τους συνδρομητές της IPTV, αφού αυτό «καταναλώνει» τηλεοπτικά η συντριπτική πλειονότητα των τηλεθεατών.
Πίσω από αυτή την επιλογή βρίσκεται η ψηφιακή υπηρεσία time shifting, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες της IPTV, να παρακολουθήσουν ετεροχρονισμένα ένα πρόγραμμα που έχει μεταδοθεί νωρίτερα από τη συμβατική αναλογική τηλεόραση.
Ανάλογη υπηρεσία θα μπορέσουν να προσφέρουν και οι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας, αργότερα ωστόσο, όταν θα εδραιωθεί η παροχή επίγειων ψηφιακών εκπομπών, η οποία αναμένεται να αρχίσει στο προσεχές χρονικό διάστημα -ενδεχομένως και εντός του καλοκαιριού- αφού πλέον εγκρίθηκε η σύσταση της εταιρείας Ψηφιακός Πάροχος, που θα διαχειρίζεται το ψηφιακό δίκτυο.
Το τηλεοπτικό περιεχόμενο των σταθμών εθνικής εμβέλειας, το οποίο όπως είναι γνωστό έχει ένα ιδιαίτερα υψηλό κόστος -τουλάχιστον ανάλογο με το σύνολο των εξόδων που παρουσιάζει κάθε τηλεοπτικός σταθμός στα οικονομικά του αποτελέσματα- αποτελεί περιουσιακό στοιχείο των καναλιών και απαγορεύεται η αναμετάδοσή του χωρίς σχετική έγκριση.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες της «Ν», από τους 4 παρόχους τηλεοπτικών υπηρεσιών IPTV (conn-x, hol, ON Telecoms, και Vivodi μόνο ένας έχει προχωρήσει στη σύναψη σχετικής συμφωνίας για την αναμετάδοση του προγράμματος ενός μόνο τηλεοπτικού σταθμού εθνικής εμβέλειας, ενώ για τους υπόλοιπους το θέμα βρίσκεται σε εκκρεμότητα.
Αξίζει να αναφερθεί ότι το πρόγραμμα των καναλιών εθνικής εμβέλειας, αναμεταδίδεται εδώ και αρκετό καιρό από τις πλατφόρμες IPTV. Για την αναμετάδοση αυτή, δεν χρειάζεται μεν ειδική άδεια από το ΕΣΡ όπως κατ' αντιστοιχία συμβαίνει με τις συμφωνίες που συνάπτονται με τους ξένους τηλεοπτικούς σταθμούς, -δεδομένου ότι τα κανάλια εθνικής εμβέλειας λειτουργούν νομίμως, με σχετική έγκριση της ανεξάρτητης ραδιοτηλεοπτικής αρχής- απαιτείται δε συμφωνία μεταξύ των δυο μερών, δηλαδή μεταξύ των παρόχων της IPTV και των τηλεοπτικών σταθμών.
Η μη ύπαρξη τέτοιας συμφωνίας, ώθησε τα κανάλια να κινηθούν συλλογικά -το θέμα έχει απασχολήσει ήδη την Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) - και εάν δεν διευθετηθεί στο αμέσως προσεχές διάστημα, θα οδηγήσει τους δικαιούχους στις νόμιμες ενέργειες, για τις οποίες αξίζει να αναφερθεί ότι έχει υπάρξει, σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη, «μακρά και ενδελεχής προετοιμασία».
 
ΣΤΕΛΙΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ    -    naftemporiki.gr

 

Home Page
  Εκτύπωση     Αποστολή     Σχολιασμός  
Το άρθρο αυτό δεν έχει σχολιαστεί από κανέναν επισκέπτη
Γράψτε το σχόλιο σας
Τίτλος σχολίου

Κυρίως μήνυμα

Ονοματεπώνυμο

e-mailΠαρακαλώ συμπληρώστε το εξαψήφιο κείμενο
όπως το βλέπετε στην εικόνα (πεζά / κεφαλαία).Για να εμφανιστούν τα σχόλια σας, θα πρέπει να εγκριθούν από τους αρμόδιους διαχειριστές του web site.
WebTV - IPTV

  NOVA GO, νέα κανάλια, νέα κατηγορία ελληνικών ταινιών

  Για IPTV και MVNO ετοιμάζεται η Cyta. (infocom.gr)

  Το παγκόσμιο πρωτάθλημα της FORMULA 1 στο CONN-X TV

  Η Forthnet φέρνει την Superleague στον υπολογιστή των συνδρομητών της

  Σε 60 πόλεις το CONNX-TV στο τέλος του 2009.

  Ο ΣΚΑΙ συνεχίζει τις μεταδόσεις HD μέσω webtv.

  Conn-x TV Sport 3. Τρίτο αποκλειστικό αθλητικό κανάλι στο CONN-X TV

  On Telecoms και Vivodi μαζί, σε μία νέα εποχή στις τηλεπικοινωνίες

  Διαθέσιμο σε όλες τις ταχύτητες Conn-x γίνεται το Conn-x TV

  Kαι νέο αποκλειστικό αθλητικό κανάλι στο conn-x TV

  Η Τηλεόραση από τον ΟΤΕ τώρα διαθέσιμη και σε : Βέροια, Γιαννιτσά, Εδεσσα, Κατερίνη, Κιλκίς, Ρέθυμνο και Χανιά

  PRIMERA DIVISION, BUNDESLIGA, CAMPIONATO, COPPA ITALIA στο conn-x tv sports !

  Τώρα και το Kids Co τηλεοπτικό κανάλι για παιδιά στο ConnX-TV

  Ξεκινά η συνεργασία OTE - NBC UNIVERSAL Global Networks.

  Η hellas online παρουσιάζει πρώτη το Discovery HD στην Ελλάδα

  3 νέα κανάλια στο conn-x TV

  conn-x TV: Ακόμα περισσότερο περιεχόμενο.

  hol tv: Αλλάζει τον τρόπο που βλέπετε τηλεόραση - Η νέα υπηρεσία της Hellas OnLine

  Conn-X TV. Τηλεόραση απο τον ΟΤΕ.

  Η PLD Production ετοιμάζει την απόλυτη ψυχαγωγική και ταξιδιωτική πύλη στην ευρυζωνική εποχή

Σύνθετη αναζήτηση
Χρήστης:
Κωδικός:
Αυτή την στιγμή υπάρχουν on-line οι παρακάτω χρήστες
Διαχειριστές 0
Επισκέπτες 97
Σύνολο Χρηστών 97
Current language: Greek Select Language: English
Επανασυντονισμός δέκτη

  
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1
2
Προσωπικά δεδομένα : Όροι χρήσης
© Sat.gr. All rights reserved. 2007