Home Λίστα μελών Υποστήριξη Δωρεάν περιεχόμενο Επικοινωνία Στατιστικά στοιχεία Downloads RSS / XML About
Κατηγορία: Επίγεια Τηλεόραση
Πρακτικές συμβουλές για να απολαύσετε το επίγειο ψηφιακό σήμα της Digea

Η Digea πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία την εκπομπή του επίγειου ψηφιακού σήματος στην Αττική από τα κέντρα εκπομπής του Υμηττού και της Αίγινας στις 18 Ιουνίου για τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας Alpha, Alter, Ant1, Μακεδονία TV, Mega, ΣΚΑΪ, και Star. Στα πλαίσια της διαρκούς προσπάθειάς της να βοηθήσει τους τηλεθεατές, έχει καταγράψει και απαντάει στα πιο συχνά ερωτήματα που τίθενται τόσο στην ιστοσελίδα της όσο και στο τηλεφωνικό κέντρο 14510:

1. Ακούω τον ήχο των προγραμμάτων αλλά δεν λαμβάνω εικόνα. Τι συμβαίνει;
Η Digea για την εκπομπή του ψηφιακού σήματος χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο MPEG4. Αν λοιπόν αντιμετωπίζετε το παραπάνω πρόβλημα τότε αυτό είναι ένδειξη ότι ο τηλεοπτικός δέκτης ή ο αποκωδικοποιητής που χρησιμοποιείτε είναι τεχνολογίας MPEG2. Για να δείτε το πρόγραμμα των καναλιών του ψηφιακού παρόχου Digea, θα πρέπει η συσκευή της τηλεόρασής σας να έχει ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή MPEG4 ή να συνδέσετε την τηλεοπτική σας συσκευή με εξωτερικό αποκωδικοποιητή τεχνολογίας MPEG4.

2. Το ψηφιακό μου σήμα είναι ασθενές ή κάνει διακοπές. Έχω ελέγξει ότι ο αποκωδικοποιητής μου είναι τεχνολογίας MPEG4. Τι πρέπει να κάνω;
Είναι πολύ πιθανό η κεραία σας να μην είναι προσανατολισμένη σωστά. Δοκιμάστε να επαναπροσανατολίσετε την κεραία σας προς το κέντρο του Υμηττού ή της Αίγινας ή να εγκαταστήσετε δεύτερη κεραία ή να χρησιμοποιήσετε έναν ενισχυτή σήματος εφόσον αυτός απαιτείται αφού συμβουλευτείτε εξειδικευμένο τεχνικό.

3. Έχω συνδέσει τον αποκωδικοποιητή MPEG4 με τη συσκευή. Πως τον προγραμματίζω;
Χρησιμοποιώντας το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασής σας θα πρέπει να επιλέξετε μία από τις εισόδους εξωτερικών πηγών που συνήθως περιγράφονται ως AV1,2 …, ΕΧΤ1,2…, HDMI1,2…κ.λπ. και στην οποία έχετε συνδέσει τον αποκωδικοποιητή. Στη συνέχεια επιλέγετε την αυτόματη αναζήτηση καναλιών. Εάν στην αυτόματη αναζήτηση δεν μπορέσει ο αποκωδικοποιητής να εντοπίσει τα ψηφιακά κανάλια για οποιοδήποτε λόγο προτείνεται η αναζήτηση να γίνει χειροκίνητα. Χρησιμοποιώντας τώρα το τηλεκοντρόλ του αποκωδικοποιητή πρέπει να μπείτε στο μενού της συσκευής σας και να συντονίσετε τον δέκτη σας στις συχνότητες 46 (674 MHz) και 47 (682 MHz) στις οποίες εκπέμπουν, πλέον, ψηφιακά τα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας Alpha, Alter, Ant1, Μακεδονία TV, Mega, ΣΚΑΙ και Star.
Σημειώνεται ότι κάθε περίπτωση οι τηλεθεατές θα πρέπει να συμβουλεύονται τις οδηγίες χρήσεως του αποκωδικοποιητή.

4. Μπορώ να λάβω το ψηφιακό σήμα στην περιοχή που βρίσκομαι;
Αν η περιοχή σας εξυπηρετείται από τα κέντρα εκπομπής της Αίγινας και του Υμηττού, τότε μπορείτε σίγουρα να λάβετε το ψηφιακό σήμα της Digea. Αν λαμβάνετε τηλεοπτικό σήμα από το κέντρο εκπομπής της Πάρνηθας ή από κέντρο τοπικής αναμετάδοσης, τα οποία σε αυτή τη φάση δεν συμμετέχουν στη μετάβαση και εξακολουθούν να εκπέμπουν αναλογικά, τότε είναι πιθανό να εξακολουθείτε να έχετε τη δυνατότητα να πιάσετε ψηφιακό σήμα χωρίς να χρειαστεί να μετακινήσετε την κεραία σας. Στην περίπτωση όμως που δεν πιάνετε κάποιο από τα δύο μπουκέτα (συχνότητες 46 & 47) ή αντιμετωπίζετε αστάθεια στην εικόνα σας τότε προτείνεται ο επαναπροσανατολισμός της κεραίας σας προς τον Υμηττό ή την Αίγινα, ώστε να διαπιστώσετε αν μπορείτε από εκεί να λάβετε το ψηφιακό σήμα ή χρήση 2ης κεραίας στραμμένη προς ένα εκ των 2 προαναφερθέντων κέντρων.
Στον ιστότοπο www.digea.gr μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες για τις περιοχές κάλυψης, μέσω της ειδικής εφαρμογής «Περιοχή Κάλυψης».

5. Έχω ελέγξει ότι η τηλεόραση μου έχει ενσωματωμένο δέκτη MPEG4, ωστόσο δεν λαμβάνω το ψηφιακό σήμα;
Θα πρέπει να συντονίσετε τα κανάλια στην τηλεόρασή σας από την αρχή όπως όταν την εγκαταστήσατε πρώτη φορά. Συμβουλευτείτε τις οδηγίες χρήσης.

6. Γιατί δεν εκπέμπει ψηφιακά το κέντρο της Πάρνηθας;
Σύμφωνα με όσα ορίζει η Κοινή Υπουργική Απόφαση 21161/2008, την οποία εφαρμόζει η Digea, το κέντρο εκπομπής της Πάρνηθας δεν μετέχει, στη φάση αυτή στην ψηφιακή μετάβαση για κανένα σταθμό που συμμετέχει στην μετάβαση.

Κλείνοντας θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε για ακόμα μία φορά στους καταναλωτές ότι η εκπομπή ψηφιακού σήματος γίνεται στα πλαίσια της μεταβατικής φάσης που προβλέπεται από την Κοινή Υπουργική Απόφαση 21161/08. Προς το παρόν η εκπομπή γίνεται από τα κέντρα εκπομπής της Αίγινας, του Ξυλοκάστρου, του Υμηττού, του Φιλίππειου και του Χορτιάτη, επομένως σίγουρη πρόσβαση σε αυτό μπορούν να έχουν οι κάτοικοι των περιοχών που λαμβάνουν σήμα από τα παραπάνω σημεία εκπομπής και μόνο.

Τέλος, για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία οι καταναλωτές μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα της Digea στην διεύθυνση: www.digea.gr.

 

 

 

 

 

 

 

 

Home Page
  Εκτύπωση     Αποστολή     Σχολιασμός  
Το άρθρο αυτό δεν έχει σχολιαστεί από κανέναν επισκέπτη
Γράψτε το σχόλιο σας
Τίτλος σχολίου

Κυρίως μήνυμα

Ονοματεπώνυμο

e-mailΠαρακαλώ συμπληρώστε το εξαψήφιο κείμενο
όπως το βλέπετε στην εικόνα (πεζά / κεφαλαία).Για να εμφανιστούν τα σχόλια σας, θα πρέπει να εγκριθούν από τους αρμόδιους διαχειριστές του web site.
Επίγεια Τηλεόρασ...

  ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ '4Ε' ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

  HD δοκιμές STAR & SKAI από DIGEA σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη.

  Το νέο τηλεοπτικό κανάλι 'Λυδία' στο multiplex της Digea σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

  Αλλαγή ψηφιακών συχνοτήτων της ΝΕΡΙΤ σε ΒΔ Αττική, Ν.Εύβοια και Αρκαδία.

  Analog switch off στην Πελοπόννησο από την DIGEA.

  Πανελλαδική κάλυψη για τη ΝΕΡΙΤ sports.

  Δημόσια Διαβούλευση αναφορικά με το τεχνοοικονομικό μοντέλο που χρησιμοποιείται για τον προσδιορισμό των Ανώτατων Ορίων Τιμών (ΑΟΤ) για την υπηρεσία μεταφοράς και διανομής περιεχομένου εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας.

  Ολοκληρώθηκε το πόρισμα για την τιμή εκκίνησης των αδειών ψηφιακής τηλεόρασης. (infocom.gr)

  Εκχώρηση φάσματος επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής στη «ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ, ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΤΗ− ΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε.» (ΝΕΡΙΤ Α.Ε.).

  Η κυβέρνηση κλείνει την ΕΡΤ - 2656 εργαζόμενοι απολύονται (ert.gr)

  Δημόσια Διαβούλευση για την αδειοδότηση δικτύων επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης.

  Αναβολή Ψηφιακής μετάδοσης τηλεοπτικών προγραμμάτων από τα κέντρα εκπομπής «Ρογδιά» στο νομό Ηρακλείου και «Μαλάξα» στο νομό Χανίων

  Το τηλεοπτικό πρόγραμμα του 902 στον πάροχο DIGEA.

  Πρόβλημα μετάδοσης αντιμετωπίζουν DIGEA και ΟΤΕ TV σε επίγεια και δορυφορική τηλεόραση.

  Euronews εναντίον Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης στο ΕΣΡ. (tovima.gr)

  Τεχνικό βοήθημα με λεπτομερείς πληροφορίες για τις ακριβείς περιοχές κάλυψης της ψηφιακής τηλεόρασης από την IKUSI HELLAS

  Το πρόγραμμα της τηλεόρασης 4 Ε αναμεταδίδεται και στην Αττική.

  Επιχειρήσεις από την ΕΕΤΤ για τη διακοπή παρανόμων ψηφιακών τηλεοπτικών εκπομπών.

  Αλλαγή συχνότητας του πρώτου multiplex της DIGEA στην Θεσσαλονίκη.

  Αναλογικό switch off στην Θεσσαλονίκη.

Σύνθετη αναζήτηση
Χρήστης:
Κωδικός:
Αυτή την στιγμή υπάρχουν on-line οι παρακάτω χρήστες
Διαχειριστές 0
Επισκέπτες 45
Σύνολο Χρηστών 45
Current language: Greek Select Language: English
Επανασυντονισμός δέκτη

  
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1
2
Προσωπικά δεδομένα : Όροι χρήσης
© Sat.gr. All rights reserved. 2007