Home Λίστα μελών Υποστήριξη Δωρεάν περιεχόμενο Επικοινωνία Στατιστικά στοιχεία Downloads RSS / XML About
Κατηγορία: Επίγεια Τηλεόραση
1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τηλεοπτικών Σταθμών Περιφέρειας

Με γενικό τίτλο «Η Περιφέρεια στο Επίκεντρο» διοργανώνεται το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τηλεοπτικών Σταθμών Περιφέρειας, στις 8 Ιουλίου 2010 στο ξενοδοχείο Divani Caravel.
Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της ΕΠΕΚ (Ένωση Περιφερειακών Καναλιών Ελλάδος) και της ΤΕΠ (Τηλεόραση Ελληνικής Περιφέρειας), που εκπροσωπούν το σύνολο σχεδόν των Περιφερειακών Τηλεοπτικών Σταθμών της χώρας.

Στόχος του συνεδρίου OmniTV είναι να αποτελέσει σημείο συνάντησης αλλά και φόρουμ ανταλλαγής απόψεων εκπροσώπων του κλάδου των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών με εκπροσώπους της πολιτείας, της ακαδημαϊκής ζωής, των θεσμικών φορέων, των επιχειρηματικών ενώσεων, αλλά και όλων εκείνων που ασχολούνται και αγωνιούν για το παρόν και το μέλλον των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών της χώρας στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται.
Οι συμμετέχοντες στις εργασίες του συνεδρίου θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν εγνωσμένης αξίας και κύρους ομιλητές, αλλά και να καταθέσουν τους δικούς τους προβληματισμούς και προτάσεις σε τομείς όπως:

· Η συμβολή και ο ρόλος των περιφερειακών σταθμών στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών
· Η πολιτισμική διάσταση της λειτουργίας των περιφερειακών σταθμών
· Περιφερειακοί τηλεοπτικοί σταθμοί και ελληνισμός της διασπορά
· Η νέα ψηφιακή εποχή: απειλή ή ευκαιρία για τους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς;
· Το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας: προβλήματα, προτάσεις και προοπτικές
· Η διαφήμιση ως απαραίτητη συνθήκη επιβίωσης και ανάπτυξης
· Ο ειδικός φόρος 20% και οι επιπτώσεις του στην βιωσιμότητα του κλάδου
· Η τεχνολογία και οι δυνατότητες που παρέχει για νέες πηγές εσόδων
· Οι σχέσεις κέντρου και περιφέρειας στον τηλεοπτικό κλάδο
· Το νέο επιχειρηματικό μοντέλο όπως διαμορφώνεται με βάση τόσο της εγχώριες όσο και τις διεθνείς εξελίξεις στον τομέα των τοπικών Μ.Μ.Ε.

Ειδικότερα, οι ενότητες του φετινού συνεδρίου OmniTV είναι:

1η Ενότητα
Περιφερειακή TV & Παρέμβαση στην τοπική κοινωνία

Ο ρόλος των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών ως πηγή ενημέρωσης, πολιτισμού, διάχυσης της γνώσης αλλά και σύνδεσης των κατοίκων των τοπικών κοινωνιών με το «παγκόσμιο χωριό». Η σύνδεση των Ελλήνων της διασποράς με τις ρίζες τους. Ο τοπικός τηλεοπτικός σταθμός ως παράγοντας ανάδειξης του τοπικού πολιτισμού, της υποστήριξης δράσεων, της ενίσχυσης της συνοχής της τοπικής κοινωνίας αλλά και φορέας καινοτομίας για την τοπική και αγροτική οικονομία.


2η Ενότητα
Η συμβολή των τοπικών ΜΜΕ στην ανάπτυξη της Περιφέρειας

Τοπικά ΜΜΕ & Αυτοδιοίκηση: Η συμβολή των τοπικών ΜΜΕ στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, σε οικονομικό, πολιτικό & πολιτισμικό επίπεδο. Ο ρόλος τους ως δίαυλος γνώσεων και διασύνδεσης τους με το εθνικό και ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Η προβολή των τοπικών θεμάτων αλλά και η ενημέρωση των κατοίκων. Τα ΜΜΕ ως πρεσβευτές της τοπικής κοινωνίας στην κεντρική κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

3η Ενότητα
DIGITAL TV: Η μετάβαση των περιφερειακών σταθμών TV στην ψηφιακή εποχή

Οι όροι και οι προϋποθέσεις για την μετάβαση στη νέα ψηφιακή εποχή. Το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο και οι αναγκαίες τροποποιήσεις. Το νέο επιχειρηματικό μοντέλο της ψηφιακής εποχής. Τι συμβαίνει στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες; Ποια είναι τα παραδείγματα βέλτιστης πρακτικής; Πιθανές πηγές χρηματοδότησης για την μετάβαση στη νέα ψηφιακή εκπομπή. Ψηφιακό μέρισμα: διαχείριση φάσματος, κατανομή ψηφιακών χαρτών. Άλλες τεχνολογικές εξελίξεις που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως πηγές εσόδων.

4η Ενότητα
Διαφήμιση: Απαραίτητη συνθήκη επιβίωσης

Τα διαφημιστικά έσοδα και οι πηγές τους. Ο ειδικός φόρος 20% και το αντίκτυπό του στη βιωσιμότητα του κλάδου. Η κρατική διαφήμιση: το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, ο βαθμός υλοποίησης και οι στρεβλώσεις του. Είναι η κρατική διαφήμιση μοχλός ομηρίας των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών από την εκάστοτε κεντρική εξουσία; Ο τρόπος διανομής της κρατικής διαφήμισης. Η ανάγκη θέσπισης αντικειμενικών κριτηρίων. Η ιδιωτική διαφήμιση και ο ρόλος της.

5η Ενότητα
Τηλεόραση Περιφέρειας: Ίδια μέτρα άλλα σταθμά;

Οι σχέσεις των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών και της δημόσιας τηλεόρασης (ΕΡΤ). Οι σχέσεις των σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας και των περιφερειακών σταθμών. Ανταγωνιστές ή συνεργάτες; Το περιεχόμενο και ο ρόλος του ως παράγοντας σύγκλισης μεταξύ σταθμών πανελλήνιας εμβέλειας και τοπικών τηλεοπτικών σταθμών. Η σύγκλιση των τεχνολογιών: τηλεπικοινωνίες, ψηφιακή τηλεόραση, διαδίκτυο. Το θεσμικό σύστημα αδειοδότησης και οι αναγκαίες αλλαγές που πρέπει να γίνουν. Ο ρόλος του ΕΣΡ απέναντι στους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

Συμμετοχές:
Το συνέδριο - η παρακολούθηση του οποίου είναι δωρεάν - απευθύνεται στα στελέχη του κλάδου των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών όλης της Ελλάδας (ιδιοκτήτες, διευθυντές, marketing, πωλήσεις, τεχνικούς studio & RF) γενικότερα, καθώς επίσης σε κυβερνητικά στελέχη, υπουργούς και opinion leaders. Η λίστα των καλεσμένων του Συνεδρίου περιλαμβάνει παράγοντες του χώρου, σημαντικούς ομιλητές από την πολιτική και οικονομική ζωή, ακαδημαϊκούς, νομικούς, εκπροσώπων θεσμικών φορέων κ.ά.Πηγή -  omnitv.gr

 

 

 

 

 

 

Home Page
  Εκτύπωση     Αποστολή     Σχολιασμός  
Το άρθρο αυτό δεν έχει σχολιαστεί από κανέναν επισκέπτη
Γράψτε το σχόλιο σας
Τίτλος σχολίου

Κυρίως μήνυμα

Ονοματεπώνυμο

e-mailΠαρακαλώ συμπληρώστε το εξαψήφιο κείμενο
όπως το βλέπετε στην εικόνα (πεζά / κεφαλαία).Για να εμφανιστούν τα σχόλια σας, θα πρέπει να εγκριθούν από τους αρμόδιους διαχειριστές του web site.
Επίγεια Τηλεόρασ...

  ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ '4Ε' ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

  HD δοκιμές STAR & SKAI από DIGEA σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη.

  Το νέο τηλεοπτικό κανάλι 'Λυδία' στο multiplex της Digea σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

  Αλλαγή ψηφιακών συχνοτήτων της ΝΕΡΙΤ σε ΒΔ Αττική, Ν.Εύβοια και Αρκαδία.

  Analog switch off στην Πελοπόννησο από την DIGEA.

  Πανελλαδική κάλυψη για τη ΝΕΡΙΤ sports.

  Δημόσια Διαβούλευση αναφορικά με το τεχνοοικονομικό μοντέλο που χρησιμοποιείται για τον προσδιορισμό των Ανώτατων Ορίων Τιμών (ΑΟΤ) για την υπηρεσία μεταφοράς και διανομής περιεχομένου εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας.

  Ολοκληρώθηκε το πόρισμα για την τιμή εκκίνησης των αδειών ψηφιακής τηλεόρασης. (infocom.gr)

  Εκχώρηση φάσματος επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής στη «ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ, ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΤΗ− ΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε.» (ΝΕΡΙΤ Α.Ε.).

  Η κυβέρνηση κλείνει την ΕΡΤ - 2656 εργαζόμενοι απολύονται (ert.gr)

  Δημόσια Διαβούλευση για την αδειοδότηση δικτύων επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης.

  Αναβολή Ψηφιακής μετάδοσης τηλεοπτικών προγραμμάτων από τα κέντρα εκπομπής «Ρογδιά» στο νομό Ηρακλείου και «Μαλάξα» στο νομό Χανίων

  Το τηλεοπτικό πρόγραμμα του 902 στον πάροχο DIGEA.

  Πρόβλημα μετάδοσης αντιμετωπίζουν DIGEA και ΟΤΕ TV σε επίγεια και δορυφορική τηλεόραση.

  Euronews εναντίον Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης στο ΕΣΡ. (tovima.gr)

  Τεχνικό βοήθημα με λεπτομερείς πληροφορίες για τις ακριβείς περιοχές κάλυψης της ψηφιακής τηλεόρασης από την IKUSI HELLAS

  Το πρόγραμμα της τηλεόρασης 4 Ε αναμεταδίδεται και στην Αττική.

  Επιχειρήσεις από την ΕΕΤΤ για τη διακοπή παρανόμων ψηφιακών τηλεοπτικών εκπομπών.

  Αλλαγή συχνότητας του πρώτου multiplex της DIGEA στην Θεσσαλονίκη.

  Αναλογικό switch off στην Θεσσαλονίκη.

Σύνθετη αναζήτηση
Χρήστης:
Κωδικός:
Αυτή την στιγμή υπάρχουν on-line οι παρακάτω χρήστες
Διαχειριστές 0
Επισκέπτες 95
Σύνολο Χρηστών 95
Current language: Greek Select Language: English
Επανασυντονισμός δέκτη

  
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1
2
Προσωπικά δεδομένα : Όροι χρήσης
© Sat.gr. All rights reserved. 2007