Home Λίστα μελών Υποστήριξη Δωρεάν περιεχόμενο Επικοινωνία Στατιστικά στοιχεία Downloads RSS / XML About
Κατηγορία: Επίγεια Τηλεόραση
Δημόσια Διαβούλευση της ΕΕΤΤ για τη διάθεση του διαύλου 36 προς χρήση από τηλεοπτικούς σταθμούς με αναλογικό τρόπο στα πλαίσια εφαρμογής του Άρθρου 9 παρ. 3 του Ν. 3548/2007 (ΦΕΚ68/Α΄/2007)

Η ΕΕΤΤ διεξάγει δημόσια διαβούλευση αναφορικά με τη διάθεση ή μη του τηλεοπτικού διαύλου 36 προς χρήση, πανελλαδικά, από τηλεοπτικούς σταθμούς με αναλογικό τρόπο μέχρι την οριστική ψηφιακή μετάβαση. Στο πλαίσιο αυτό, η EETT προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν τα σχόλια και τις απόψεις τους επί του θέματος μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου 2011. Στο παρελθόν, οι συσκευές video καθώς και άλλες παρόμοιες οικιακές συσκευές, έκαναν χρήση του ως άνω διαύλου.  Σήμερα οι σύγχρονες συσκευές  προσφέρουν εναλλακτικούς τρόπους διασύνδεσης με τους τηλεοπτικούς δέκτες όπως η θύρα  SCART και οι υποδοχές Audio/Video (A/V) με αποτέλεσμα να τίθεται εκ νέου το ζήτημα της διάθεσης του διαύλου. Το ισχύον καθεστώς που καθορίζει το σύνολο των διατιθέμενων για την εκπομπή διαύλων σε τμήμα φάσματος συχνοτήτων εύρους 8ΜΗz, δεν περιλαμβάνει ρητή διάταξη για τη χρήση του διαύλου 36. Σημειώνεται ότι έχουν κατατεθεί στην ΕΕΤΤ αιτήματα χορήγησής του διαύλου 36 σε διάφορες θέσεις στην ελληνική επικράτεια. Επιπλέον ο δίαυλος 36 έχει δηλωθεί στους χάρτες συχνοτήτων για την ψηφιακή τηλεόραση  και θα χρησιμοποιηθεί από τηλεοπτικούς σταθμούς για ψηφιακές εκπομπές κατά τη μεταβατική περίοδο, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται όπως υποβάλουν μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου 2011 (α) αιτιολογημένη γνώμη περί της δυνατότητας χορήγησης του διαύλου 36 από την ΕΕΤΤ για εκπομπές τηλεοπτικών σταθμών με αναλογικό τρόπο, (β) την άποψή τους περί των επιπτώσεων ή των τυχών προβλημάτων που θα δημιουργήσει η χρήση του διαύλου αυτού στη λειτουργία συσκευών video ή/και άλλων συσκευών οικιακής χρήσης και των τρόπων αποφυγής των προβλημάτων αυτών, και (γ) την άποψή τους για το κατά πόσο οι συσκευές που διατίθενται στο εμπόριο έχουν εναλλακτικούς τρόπους διασύνδεσης με τους τηλεοπτικούς δέκτες ή περιορίζονται στη διασύνδεση μέσω τηλεοπτικού διαύλου. Το κείμενο της διαβούλευσης είναι διαθέσιμο στο δικτυακό τόπο της ΕΕΤΤ.

Για περισσότερες πληροφορίες: κ. Γρηγόρης Καρίμαλης, Τμήμα Δημοσιών Σχέσεων,  τηλ. 210 6151013, email:gkarimalis@eett.gr 

 

 

 

Home Page
  Εκτύπωση     Αποστολή     Σχολιασμός  
Το άρθρο αυτό δεν έχει σχολιαστεί από κανέναν επισκέπτη
Γράψτε το σχόλιο σας
Τίτλος σχολίου

Κυρίως μήνυμα

Ονοματεπώνυμο

e-mailΠαρακαλώ συμπληρώστε το εξαψήφιο κείμενο
όπως το βλέπετε στην εικόνα (πεζά / κεφαλαία).Για να εμφανιστούν τα σχόλια σας, θα πρέπει να εγκριθούν από τους αρμόδιους διαχειριστές του web site.
Επίγεια Τηλεόρασ...

  ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ '4Ε' ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

  HD δοκιμές STAR & SKAI από DIGEA σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη.

  Το νέο τηλεοπτικό κανάλι 'Λυδία' στο multiplex της Digea σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

  Αλλαγή ψηφιακών συχνοτήτων της ΝΕΡΙΤ σε ΒΔ Αττική, Ν.Εύβοια και Αρκαδία.

  Analog switch off στην Πελοπόννησο από την DIGEA.

  Πανελλαδική κάλυψη για τη ΝΕΡΙΤ sports.

  Δημόσια Διαβούλευση αναφορικά με το τεχνοοικονομικό μοντέλο που χρησιμοποιείται για τον προσδιορισμό των Ανώτατων Ορίων Τιμών (ΑΟΤ) για την υπηρεσία μεταφοράς και διανομής περιεχομένου εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας.

  Ολοκληρώθηκε το πόρισμα για την τιμή εκκίνησης των αδειών ψηφιακής τηλεόρασης. (infocom.gr)

  Εκχώρηση φάσματος επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής στη «ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ, ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΤΗ− ΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε.» (ΝΕΡΙΤ Α.Ε.).

  Η κυβέρνηση κλείνει την ΕΡΤ - 2656 εργαζόμενοι απολύονται (ert.gr)

  Δημόσια Διαβούλευση για την αδειοδότηση δικτύων επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης.

  Αναβολή Ψηφιακής μετάδοσης τηλεοπτικών προγραμμάτων από τα κέντρα εκπομπής «Ρογδιά» στο νομό Ηρακλείου και «Μαλάξα» στο νομό Χανίων

  Το τηλεοπτικό πρόγραμμα του 902 στον πάροχο DIGEA.

  Πρόβλημα μετάδοσης αντιμετωπίζουν DIGEA και ΟΤΕ TV σε επίγεια και δορυφορική τηλεόραση.

  Euronews εναντίον Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης στο ΕΣΡ. (tovima.gr)

  Τεχνικό βοήθημα με λεπτομερείς πληροφορίες για τις ακριβείς περιοχές κάλυψης της ψηφιακής τηλεόρασης από την IKUSI HELLAS

  Το πρόγραμμα της τηλεόρασης 4 Ε αναμεταδίδεται και στην Αττική.

  Επιχειρήσεις από την ΕΕΤΤ για τη διακοπή παρανόμων ψηφιακών τηλεοπτικών εκπομπών.

  Αλλαγή συχνότητας του πρώτου multiplex της DIGEA στην Θεσσαλονίκη.

  Αναλογικό switch off στην Θεσσαλονίκη.

Σύνθετη αναζήτηση
Χρήστης:
Κωδικός:
Αυτή την στιγμή υπάρχουν on-line οι παρακάτω χρήστες
Διαχειριστές 0
Επισκέπτες 103
Σύνολο Χρηστών 103
Current language: Greek Select Language: English
Επανασυντονισμός δέκτη

  
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1
2
Προσωπικά δεδομένα : Όροι χρήσης
© Sat.gr. All rights reserved. 2007