Home Λίστα μελών Υποστήριξη Δωρεάν περιεχόμενο Επικοινωνία Στατιστικά στοιχεία Downloads RSS / XML About
Κατηγορία: Hardware News - Crypt News
AngaCable 2011. Μεγαλύτερη από κάθε άλλη χρονιά. (Μέρος 1ο)

Η ανοδική πορεία της AngaCable δείχνει να συνεχίζεται. Φέτος η έκθεση μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά αναπτύχθηκε σε δύο ορόφους του εκθεσιακού κέντρου Koelnmesse, παρουσιάζοντας αυξημένα νούμερα τόσο σε εκθέτες (420 εταιρείες από 37 χώρες σε παγκόσμιο επίπεδο) όσο και σε επισκέπτες (16500 απλοί επισκέπτες και 1600 συμμετέχοντες στα διάφορα congress).

 

 

Η είσοδος του εκθεσιακού κέντρου.

 

 

 

Γυρίσματα για λογαριασμό του BBC World στο Press Center.

 

 

 

 Η Cisco είναι από τις πρώτες εταιρίες που συναντά κανείς τα τελευταία χρόνια καθώς μπαίνει στην AngaCable, με ένα μεγάλο booth  που διαθέτει όλα τα προϊόντα που παράγει σε σχέση με τα media. 

 

 

 

 Αντίθετα για την HUAWEI που έχει κατακλείσει την ευρωπαική αγορά τα τελευταία χρόνια, η φετινή παρουσία της ήταν η πρώτη στην Anga.

 

 

 

 

Η Alcatel επικεντρώθηκε για άλλη μία χρονιά στον wireless εξοπλισμό, στον οποίο έχει αποδείξει ότι δύσκολα κάποιος μπορεί να την ανταγωνιστεί. 

 

 

 

 

 

Από τα πρώτα booth στον κάτω όροφο ήταν αυτό της Dream Multimedia. H γερμανική εταιρεία φέτος παρουσίασε ένα νέο προιόν (στην πραγματικότητα λίγο πριν από το λανσάρισμά του  στην αγορά, στο τέλος του καλοκαιριού), με κωδική ονομασία DM7020HD, ένα δέκτη που περιμέναμε να καλύψει το κενό μεταξύ του πολύ ακριβού 8000 και του τελευταίου στην αγορά  800se. Ενα fanless μοντέλο με ακριβώς ίδιο επεξεργαστή αλλά με προσθήκη 2 CI slots , 2 tuner slots τόσο για δορυφορική όσο και για επίγεια λήψη, USB και έγχρωμη OLE οθόνη στην μπροστινή όψη,  όπλα με τα οποία έρχεται να μας πείσει για τα 699 ευρώ που θα ζητήσει από τελικό καταναλωτή.

Επίσης ένα νέο φιλόδοξο project το οποίο περιλαμβάνει ένα basic interface card και ένα main board, και το οποίο προορίζεται για τους κατασκευαστές τηλεοπτικών δεκτών, είχε την δική του θέση στο booth. Σύμφωνα λοιπόν με αυτό οι κατασκευαστές τηλεοπτικών δεκτών, θα μπορούν να ενσωματώνουν είτε μόνο το basic interface card είτε μαζί και το mainboard, το οποίο θα μετατρέπει την τηλεόραση σε dreambox. Η γερμανική εταιρεία πιστεύει ότι η μεγάλη εμπειρία που διαθέτει τόσα χρόνια από το linux και τις εφαρμογές του, θα δώσει την απαραίτητη ώθηση στο νέο εγχείρημα για να γίνει άλλη μία επιτυχία. 

Τέλος παρουσίασε 2 νέα tuners που θα κυκλοφορήσουν σύντομα στην αγορά. Ένα Hybrid  DVB-C/T και ένα Twin DVB-S2  για την σειρά 500HD, 800HD 8000HD και τον νέο 7020HD. 

 

 

 

Λίγο πιο κάτω συναντήσαμε την AZBOX, επίσης πολύ γνωστή τα τελευταία χρόνια για τα linux boxes που παράγει, τα οποία επικεντρώνονται στο κομμάτι του media player . Μετά τα μοντέλα Elite, premium, premium plus και ultra, φέτος είχαν σε πρωτότυπο το νέο μοντέλο Me. Ενα δέκτη - media player με ένα hardware αλλά δύο διαφορετικές κωδικές ονομασίες ανάλογα με το firmware που διαθέτει. AZBOX me NeutrinoHD αν έχει φορτωμένο Linux ή ΑΖΒΟΧ me Android αν έχει φορτωμένο λειτουργικό android 2.2.

Αν αναρωτιέται κανείς για τις δυνατότητες του hardware να αναφέρουμε SIGMA CPU smp 8655, 256MB working memory, 256 MB video memory, ένα tuner με blind scan (DVB-S2 ή DVB-T), 512ΜΒ Flash, και HD ανάλυση μέχρι 1080p. Ο χρήστης κατά βούληση θα μπορεί να αλλάζει το λειτουργικό από neutrino είτε σε android και ανάποδα ανάλογα με τις ανάγκες του. Στο android λειτουργικό είδαμε ήδη server της Αzbox με εφαρμογές τις οποίες μπορεί ο χρήστης να κατεβάσει δωρεάν. 

 

 

 

 

 

Ο βασικός ανταγωνιστής της Dream Multimedia τα τελευταία χρόνια (στο linux περιβάλλον) ακούει στο όνομα  VU+ και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η DMM με πρόφαση την φετινή έκθεση άσκησε ασφαλιστικά μέτρα στην εταιρεία SATCO που είναι κεντρικός διανομέας Γερμανίας. Τα ασφαλιστικά μέτρα είχαν να κάνουν με την χρήση του ονόματος Enigma στην οθόνη του boot του δέκτη ενός ονόματος που είναι καθαρά της Dream Multimedia. 

Η  SATCO πάντως είχε σε πλήρη λειτουργία τα δύο νέα μοντέλα που ακούνε στο όνομα  ULTIMO και UNO. Ο πρώτος θα είναι ο φυσικός αντικαταστάτης του DUO ενώ ο δεύτερος του γνωστού μας SOLO.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο ULTIMO ο οποίος θα έχει ένα tuner on board και δύο επιπλέον θέσεις για tuner είτε δορυφορικής είτε και επίγειας λήψης. Επίσης το remote control που θα διαθέτει είναι από τα πιο όμορφα και λειτουργικά αφού από την μία μεριά έχει τα κλασικά πλήκτρα του χειρισμού του δέκτη ενώ από την κάτω πλευρά έχει ένα πλήρες mini keyboard για τις εφαρμογές που το χρειάζονται.

Η φωτογραφία που απεικονίζει τον ULTIMO είναι από το πρωτότυπο μοντέλο. Στην αγορά θα κυκλοφορήσει με διαφορετική πρόσοψη που εκτός των διαφορετικών χρωμάτων (δεν θα γίνει η χρήση του πορτοκαλί χρώματος) θα έχει και OLED αντί για VFD οθόνη. Περίοδος κυκλοφορίας στα τέλη του καλοκαιριού. 

 

 

 

 

 

Η επίγεια ψηφιακή τηλεόραση κάνει πολύ πιο εύκολη την λήψη των ραδιοτηλεοτπικών προγραμμάτων. Αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης είναι πλέον το δορυφορικό κάτοπτρο να αποτελεί την  βασική μορφή λήψης το οποίο βάσει μίας κατασκευής της Κινέζικης SHENZHEN μπορεί να διατηρήσει επάνω του και την κεραία επίγειας λήψης. Μάλιστα στην πίσω όψη η εταιρεία φρόντισε να τοποθετήσει DiSEqC μίκτη και ενισχυτή επίγειας και δορυφορικής λήψης. Τέλος η ίδια εταιρία κατασκευάζει τόσο panel ψηφιακής λήψης (εξωτερικής και εσωτερικής χρήσης)  καθώς και πολύ καλής ποιότητας κεραίες Yagi όταν οι ανάγκες το απαιτούν. 

 

 

 

…και μια και μιλάμε για Κίνα να αναφέρουμε ότι για άλλη μία χρονιά η SMIT ήταν στην AngaCable με όλα της τα CI. Διέθετε ένα ξεχωριστό panel με όλα τα CI που κατασκευάζει για παρόχους ανά τον κόσμο με τα λογότυπά τους. Άδικα ψάξαμε για SecureCI plus της δικής μας Nova, γιατί δεν υπήρχε. Υπήρχε όμως Irdeto Secure CI Plus για κάθε ανάγκη παντρέματος κάρτα-CI.

 

 

 

Ισχυρή ήταν και η παρουσία της Γερμανικής AVM με τα προιόντα της κάτω από το όνομα Fritz. Νέο μοντέλο Cable modem μόνο για την Γερμανία που η καλωδιακή καλύπτει μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Επίσης τηλέφωνα τεχνολογίας Dect για το μοντέλο 7270 WiFi extender με dot matrix  οθόνη που παρουσιάζει τις ρυθμίσεις και νέα σειρά PowerLine για δημιουργία ethernet δικτύου μέσα από το δίκτυο του ρεύματος.

 

 

 

 

Το booth της Promax πάντα έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Φέτος είδαμε ένα νέο DVB-T διαμορφωτή χαμηλού κόστους, και ένα νέο οπτικό interface για τους αναλυτές της σειράς Explorer HD (εφόσον δεχτεί ο χρήστης βέβαια να χάσει το  ASI). Εμείς το είδαμε ενσωματωμένο σε αναλυτή Explorer HD LE.  

 

 

 

Η Cavel δεν έλειψε ποτέ από την AngaCable. Τα καλώδιά της άλλωστε είναι "σταθερή αξία".

 

 

 

Η Γερμανική Megasat είχε σε περίοπτη θέση ένα  σύστημα λήψης για αυτοκίνητα και σκάφη. Στις φωτογραφίες μπορείτε να το δείτε τόσο εξωτερικά όσο και από μέσα. Φυσικά συνεργάζεται με συγκεκριμένο δέκτη της ίδια εταιρείας. 

 
 

Στο περίπτερο της Triax υπήρχαν όπως πάντα πάρα πολλά προιόντα. Το ενδιαφέρον όλων όμως επικεντρώθηκε στο προιόν της χρονιάς. Ένα HeadEnd το οποίο μπορεί να δεχθεί αναλογικά και ψηφιακά σήματα τόσο από την επίγεια όσο και από την δορυφορική λήψη και να τα βγάλει σε ψηφιακή πάντα μορφή σε επίγεια COFDM εκπομπή. Όλα τα προγράμματα εισέρχονται σε μία νοητή  πισίνα από όπου μπορούν να οδηγηθούν σε ένα ή παραπάνω multiplex ταυτόχρονα. Ο χειρισμός του Headend είναι πολύ εύκολος αφού επιτυγχάνεται μέσα από webinterface και συνεπώς και μέσω internet. 

 

 

 

Η Kaon γνωστή για τις πρωτοποριακές κατασκευές της (εδώ και αρκετά χρόνια) αποφάσισε να εισέλθει στον χώρο του Αndroid. Δημιούργησε λοιπόν δύο νέα μικρά κουτιά τα οποία "τρέχουν" Android 2.3 και η μόνη διαφορά τους είναι το onboard tuner (στην μία περίπτωση είναι  DVB-C και στην άλλη εκδοχή DVB-S2), που κινούνται στην φιλοσοφία του SMART TV. Εκτός από ένα απλό PVR λοιπόν τα νέα αυτά κουτιά φέρνουν ένα μεγάλο αριθμό εφαρμογών στον τηλεοπτικό δέκτη, μετατρέποντάς τον σχεδόν σε ηλεκτρονικό υπολογιστή. 

 

 

 

Αν νομίζετε ότι μέχρι τώρα τα έχετε δει όλα όσον αφορά την τεχνολογία στην δορυφορική λήψη σίγουρα κάνετε λάθος. Ασύρματο κάτοπτρο βάλατε ποτέ στο μυαλό σας ? Αν όχι τότε σκεφτείτε το λίγο γιατί η  SelfSat το υλοποίησε ήδη. Η νέα κεραία  Selfsat-W ενσωματώνει ένα δορυφορικό δέκτη και ένα WiFi κύκλωμα το οποίο επικοινωνεί με ένα αντίστοιχο δέκτη μέσα στο σπίτι και παρέχει εντελώς ασύρματα δορυφορική λήψη. Πολύ καλή ιδέα ειδικά για περιπτώσεις που πραγματικά δεν μπορεί να περάσει με τίποτα καλώδιο μέσα στον χώρο ή για γρήγορες mobile εγκαταστάσεις. 

 

 

 

Το linux λειτουργικό Spark είναι πλέον πολύ γνωστό σε όλους. Σταθερό, γρήγορο και πολλές ομοιότητες με το Enigma ….χωρίς να είναι Enigma. Στην AngaCable 2011  η ομάδα Spark είχε δική της παρουσία. Μας ενημέρωσαν για επερχόμενο Web Browser που θα υποστηρίζει και Flash (περίπου σε 2 μήνες), επίσης για αυτό τον σκοπό θα κυκλοφορήσει ένα mini keybord με ενσωματωμένο touchpad το οποίο και είδαμε.  Από Σεπτέμβριο επίσης νέος δέκτης με νέο επεξεργαστή τον ST 7162. Γενικά το  Spark δείχνει να έχει μία δυναμική που προμηνύει αρκετές εξελίξεις. 

 

 

Νέο DVB-Τ modulator και από την Anttron.

 

 

 

 

H Amitronica παρουσίασε νέα σειρά περιφερειακών υπό την ονομασία "Manata". Το προιόν που είναι σίγουρα μέσα στα highlights της AngaCable 2011είναι η σειρά των ενισχυτών  με AGC. Ένας από αυτούς είναι και ο DIGI 1000, που παρουσιάζεται στην φωτογραφία, ο οποίος έχει έξοδο 75dbμV. Το gain της συνολικής ενίσχυσης ρυθμίζεται αυτόματα ώστε το δυνατότερο κανάλι να μην ξεπερνά αυτήν την στάθμη. Από τον τεχνικό δεν απαιτείται καμία ρύθμιση. 

 

 

Home Page
  Εκτύπωση     Αποστολή     Σχολιασμός  
Το άρθρο αυτό δεν έχει σχολιαστεί από κανέναν επισκέπτη
Γράψτε το σχόλιο σας
Τίτλος σχολίου

Κυρίως μήνυμα

Ονοματεπώνυμο

e-mailΠαρακαλώ συμπληρώστε το εξαψήφιο κείμενο
όπως το βλέπετε στην εικόνα (πεζά / κεφαλαία).Για να εμφανιστούν τα σχόλια σας, θα πρέπει να εγκριθούν από τους αρμόδιους διαχειριστές του web site.
Hardware News - ...

  Ενημέρωση & Εμπειρία Αγορών με την μοναδική τεχνολογία φυσικής κίνησης NEVMA από την Θράκη.

  Νέα κατηγορία προΐόντων Diamond και νέα τηλεόραση Super Smart TV από την MLS.

  Transport Stream Analyzer από HD Ranger2 της PROMAX

  Νέες αναβαθμίσεις δεκτών (PACE Zapper 831 (L37) και PACE PVR 865 (L24)

  Με επιτυχία η συμμετοχή της Lemco στην AngaCom 2014.

  GAP-FILLERS και ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΤΕΣ TELEVES

  Νέο website B2B από την Lemco. (Δελτίο τύπου)

  Νέες Αναβαθμίσεις HD 831 & PVR HD 865 από την NOVA.

  HD Ranger 2: το κορυφαίο όργανο της αγοράς.

  Edision HD XFinder. Ένα combo Sat/DTT finder με προοπτικές ....

  3D EDISION-INDELEX by Electronica 2013

  Οι τεχνολογικές ημερίδες της IKUSI Hellas στην Electronica.

  IKUSI Hellas: Νέος τιμοκατάλογος για το 2013 από την IKUSI. (Δελτίο τύπου)

  Νέο B2B ηλεκτρονικό κατάστημα από την SATVISION. (Δελτίο τύπου)

  Ψηφιακός διαμορφωτής IKUSI MAC Home με δυνατότητα αναπαραγωγής αρχείων βίντεο

  DT-511: Νέος ψηφιακός επαγγελματικός HD διαμορφωτής HDMI σε DVB-T.

  Ο νέος δέκτης VU+ SOLO II διαθέσιμος από την Majar

  H Panasonic παρουσίασε τη μεγαλύτερη στον κόσμο οθόνη1 Plasma 3D που δεν απαιτεί τη χρήση γυαλιών.

  EdiTab - tablet από την EDISION

  Διαθέσιμο το OS X Mountain Lion.

Σύνθετη αναζήτηση
Χρήστης:
Κωδικός:
Αυτή την στιγμή υπάρχουν on-line οι παρακάτω χρήστες
Διαχειριστές 0
Επισκέπτες 86
Σύνολο Χρηστών 86
Current language: Greek Select Language: English
Επανασυντονισμός δέκτη

  
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
Προσωπικά δεδομένα : Όροι χρήσης
© Sat.gr. All rights reserved. 2007