Home Λίστα μελών Υποστήριξη Δωρεάν περιεχόμενο Επικοινωνία Στατιστικά στοιχεία Downloads RSS / XML About
Κατηγορία: ADSL - Internet
Όμιλος Forthnet: Δίκτυο FTTH.

Το δρόμο προς τα δίκτυα νέας γενιάς δείχνει ο Όμιλος Forthnet, υλοποιώντας το πρώτο πιλοτικό Fiber-to-the-Home δίκτυο στην Αττική, σε συνεργασία με το Δήμο Νέας Σμύρνης και τεχνολογικούς παρόχους με σημαντική τεχνογνωσία στα δίκτυα νέας γενιάς.

Το έργο ξεκινά άμεσα και σε πρώτη φάση θα καλύψει τουλάχιστον 2000 νοικοκυριά στο Δήμο Νέας Σμύρνης. 
Σε αντίθεση με τα δίκτυα VDSL που υλοποιούνται σήμερα από τον ανταγωνισμό, τα δίκτυα FTTH φέρνουν την οπτική ίνα μέχρι το σπίτι του συνδρομητή αντικαθιστώντας τα δίκτυα χαλκού, διασφαλίζοντας παράλληλα την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Στα  δίκτυα FTTH η ταχύτητα πρόσβασης που επιλέγει ο πελάτης είναι εγγυημένη ανεξαρτήτως απόστασης από το κέντρο. Οι δυνατότητες του δικτύου FTTH για πραγματικές ευρυζωνικές υπηρεσίες είναι απεριόριστες, φθάνοντας σε ταχύτητα 1 Gbps download / 100 Mbps upload.

Σε πρώτη φάση στο πιλοτικό της Forthnet οι συνδρομητές του FTTH δικτύου, θα είναι σε θέση να απολαμβάνουν ταχύτητες πρόσβασης που θα ξεπερνούν τα 100 Mbps, ενώ εκτός από υπηρεσίες φωνής και γρήγορου Internet θα παρέχονται και υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας, όπως τηλεόραση, gaming, cloud services και άλλες καινοτόμες υπηρεσίες που θα προστίθενται εν καιρώ. 

Για την υλοποίηση του παθητικού δικτύου οπτικών ινών ο Όμιλος Forthnet θα συνεργαστεί με την εταιρείαOptronics Technologies, πρωτοπόρο εταιρεία με μακρόχρονη εμπειρία στη σχεδίαση και υλοποίηση έργων οπτικών ινών.
Σημαντικός παράγοντας στην επιτυχία του έργου είναι η συνεργασία με τις τοπικές δημοτικές αρχές. Για το παραπάνω πιλοτικό έργο έχει επιλεγεί ο Δήμος της Νέας Σμύρνης, καθώς τα δημογραφικά χαρακτηριστικά των κατοίκων ανταποκρίνονται στις προκλήσεις της νέας τεχνολογίας και συμβαδίζουν με την πρωτοποριακή αντίληψη της Δημοτικής αρχής που προωθεί  νέες υπηρεσίες προς τους δημότες και συμμετέχει ενεργά στην ανάπτυξη της οικονομικής δραστηριότητας της περιοχής.

Μέσω αυτού του πιλοτικού έργου FTTH, ο Όμιλος Forthnet, ο Δήμος Νέας Σμύρνης, οι συνεργαζόμενες εταιρείες και το κοινό (σπίτια και επιχειρήσεις) θα αποτελέσουν ένα σημαντικό οικοσύστημα συνεργασίας που θα πρωτοστατήσει στην προώθηση των δικτύων νέας γενιάς στη χώρα μας. 

Από την πλευρά του ο Δήμος Νέας Σμύρνης, μέσου του έργου FTTH δίνει τη δυνατότητα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις της πόλης να αποκομίσουν χρήσιμες εμπειρίες και να εξοικειωθούν με την ανάπτυξη και τη χρήση δικτύων και προηγμένων υπηρεσιών επόμενης γενιάς. 

Τέλος, για τον Όμιλο Forthnet το πιλοτικό έργο αυτό αποτελεί επιστέγασμα των προσπαθειών για την ενίσχυση των προσφερόμενων υπηρεσιών στο κοινό, μέσα από την επιλογή των κατάλληλων μοντέλων ανάπτυξης ευρυζωνικών υποδομών.  

«Ο Όμιλος Forthnet πιστεύει ότι η στρατηγική για τη μετάβαση στα δίκτυα νέας γενιάς θα πρέπει να βασιστεί στην αρχιτεκτονική του FTTH κατ΄ ελάχιστον για τις αστικές περιοχές, όπως αυτή έχει στρατηγικά προσδιοριστεί και από το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, ώστε η χώρα να κάνει το αναγκαίο τεχνολογικό άλμα και να φθάσει  στο επίπεδο των προηγμένων τεχνολογικά χωρών στις υποδομές τηλεπικοινωνιών», σχολίασε ο κ. Γιάννης Καβακλής, Γενικός Εμπορικός Διευθυντής Ομίλου Forthnet.

Δελτίο τύπου - Forthnet Group

Home Page
  Εκτύπωση     Αποστολή     Σχολιασμός  
Το άρθρο αυτό δεν έχει σχολιαστεί από κανέναν επισκέπτη
Γράψτε το σχόλιο σας
Τίτλος σχολίου

Κυρίως μήνυμα

Ονοματεπώνυμο

e-mailΠαρακαλώ συμπληρώστε το εξαψήφιο κείμενο
όπως το βλέπετε στην εικόνα (πεζά / κεφαλαία).Για να εμφανιστούν τα σχόλια σας, θα πρέπει να εγκριθούν από τους αρμόδιους διαχειριστές του web site.
ADSL - Internet

  Υπό το brand «Nova» όλες οι υπηρεσίες της Forthnet για οικιακούς πελάτες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις

  Vodafone Home: Μοναδική εμπειρία επικοινωνίας με τις πρωτοποριακές υπηρεσίες Δωρεάν Προσωπική Εξυπηρέτηση & Δωρεάν 'Ρεζέρβα Επικοινωνίας'.

  Το adslgr.com και η Forthnet ανακοινώνουν την επίσημη τεχνική υποστήριξη της στα μέλη του.

  Η Forthnet στο 8ο Διεθνές Συνέδριο που διοργανώνει η ΕΕΤΤ.

  Επίθεση στην ιστοσελίδα GreekRadios.gr ( Δελτίο τύπου).

  Nova 3play: internet, τηλεφωνία και τηλεόραση μόνο με 29,90€/μήνα.

  Μεγάλη προσφορά της FORTHNET στα επαγγελματικά προγράμματα.

  ΟΤΕ VDSL: υπερ-υψηλές ταχύτητες έως 50 Mbps.

  Έγκριση οικονομικών πακέτων VDSL της εταιρίας «ΟΤΕ Α.Ε.»

  Επιστολή-απάντηση που απέστειλε ο ΟΤΕ στην ΕΕΤΤ, ζητώντας την οριστική τοποθέτηση της Επιτροπής, όσον αφορά στη διάθεση υπηρεσιών VDSL από τον ΟΤΕ σε χονδρική και λιανική.

  Πράσινο φως στη διάθεση προϊόντων VDSL στην ελληνική αγορά

  Η hellas online φέρνει την επόμενη μέρα στις Ελληνικές τηλεπικοινωνίες με το hol cloud

  OTE: Μειωμένες έως και 25% οι νέες τιμές του Double Play

  Σε αναμονή έγκρισης από την ΕΕΤΤ για φθηνότερες τιμές έως και 25% από τον ΟΤΕ

  Έναρξη παροχής υπερ-υψηλών ταχυτήτων Internet έωςκαι 50Mbps μέσωτηςτεχνολογίας VDSL2 από τη Cyta.

  Η Forthnet υπογράφει νέες συμφωνίες με την Eutelsat για την παροχή υπηρεσιών Triple Play

  Nέες προσφορές για CONN-X INTERNET + OMIΛΙΑ

  Προσωρινά Μέτρα της ΕΕΤΤ σχετικά με τα δίκτυα πρόσβασης νέας γενιάς της εταιρείας ΟΤΕ ΑΕ (VDSL)

  Σε εμπορική διάθεση τα νέα VDSL Conn-X 30 & 50 Mbps του ΟΤΕ

  Πρωτοποριακό Vodafone Full Σήμα για 100% 3G σήμα σε εσωτερικούς χώρους, μόνο από τη Vodafone.

Σύνθετη αναζήτηση
Χρήστης:
Κωδικός:
Αυτή την στιγμή υπάρχουν on-line οι παρακάτω χρήστες
Διαχειριστές 0
Επισκέπτες 49
Σύνολο Χρηστών 49
Current language: Greek Select Language: English
Επανασυντονισμός δέκτη

  
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Προσωπικά δεδομένα : Όροι χρήσης
© Sat.gr. All rights reserved. 2007