Home Λίστα μελών Υποστήριξη Δωρεάν περιεχόμενο Επικοινωνία Στατιστικά στοιχεία Downloads RSS / XML About
Κατηγορία: Επίγεια Τηλεόραση
Τεχνολογικές ημερίδες αφιερωμένες στο switch off της Θεσσαλονίκης

Μετά το αναλογικό switch off στην Αθήνα, έχει έρθει η σειρά της συμπρωτεύουσας για το δικό της switch off .

Η IKUSI Hellas και η EDISION προγραμματίζουν ήδη τη σειρά ημερίδων που θα πραγματοποιήσουν, με στόχο την ουσιαστική μεταφορά εμπειρίας στους συναδέλφους που δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη.

Στην διαδικασία προετοιμασίας των ημερίδων, προσανατολιζόμαστε σε μια υλοποίηση ακόμα καλύτερη από την πρόσφατη υλοποίηση των ημερίδων της Αθήνας. Επειδή τα ζητήματα που απασχολούν τους συναδέλφους έχουν πολύ μεγάλο εύρος, προγραμματίζουμε την πραγματοποίηση τριών διαφορετικών ημερίδων, με ξεχωριστό αντικείμενο η κάθε μία, ώστε να μπορέσουμε να εμβαθύνουμε όσο χρειάζεται σε κάθε τομέα.

 

Η πρώτη ημερίδα θα είναι εστιασμένη στα προβλήματα που παρουσιάζονται κατά τη λήψη του ψηφιακού σήματος σε απλές εγκαταστάσεις και κεντρικές κεραίες. Θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην ενδοδιαμόρφωση των ενισχυτών η οποία αποτελεί το μεγαλύτερο εχθρό των ψηφιακών σημάτων καταστρέφοντας τις τιμές MER & CBER , αλλά θα δούμε και όλα τα άλλα προβλήματα που μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα στη λήψη της ψηφιακής τηλεόρασης.
Υπάρχει η γενική εντύπωση ότι η ψηφιακή λήψη είναι εύκολη και αυτό δεν είναι λάθος, όμως η εμπειρία μας λέει ότι μετά από κάθε switch off οι συνάδελφοι καλούνται να λύσουν μια σειρά από προβλήματα – πολλά προβλήματα. Αυτά λοιπόν τα ζητήματα θα μελετήσουμε, για να έχουμε έτοιμες τις λύσεις μόλις τις χρειαστούμε.
Φυσικά θα δούμε με λεπτομέρειες όσα χρειάζεται να ξέρουμε για τους επίγειους ψηφιακούς δέκτες, τις ειδικές λειτουργίες τους, την μεταφορά των συντονισμένων καναλιών από ένα δέκτη σε πολλούς άλλους, τις προχωρημένες δυνατότητες PVR , time shift , media player και γενικότερα να προετοιμαστούμε έγκαιρα για όλα όσα θα μας ζητήσουν οι πελάτες μας τις μέρες του switch off της Θεσσαλονίκης.
Η δεύτερη ημερίδα θα είναι εστιασμένη στα επαγγελματικά συστήματα σε δίκτυα με μεγαλύτερες εγκαταστάσεις, ξενοδοχεία, νοσοκομεία και άλλα μεγάλα κτίρια, σε συνάρτηση με τις λύσεις που απαιτούνται σε αυτά.
Μεγαλύτερο βάρος θα δοθεί στις ιδιομορφίες των εγκαταστάσεων σε ξενοδοχεία , νοσοκομεία κλπ, ανάλογα με το είδος των τηλεοράσεων που διαθέτουν ( MPEG 4 συμβατές ή όχι).
Η τρίτη ημερίδα θα είναι εστιασμένη και πάλι στα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην ψηφιακή μετάβαση στα επαγγελματικά συστήματα με έμφαση στους τρόπους που μπορούμε να κάνουμε μια σωστή ψηφιακή αναμετάδοση με ψηφιακούς μεταλλάκτες, αναγεννητές σήματος, Echo Cancellers ή δορυφορική λήψη από τις 3 ο ανατολικά.
Οι ψηφιακοί αναμεταδότες είναι μια ανάγκη που θα παρουσιαστεί απότομα και θα πρέπει να ολοκληρωθεί σε μικρό διάστημα, μια που μέσα στα επόμενα δύο χρόνια θα πρέπει να έχει κλείσει κάθε αναλογική αναμετάδοση ακόμα και στον τελευταίο μικρό οικισμό.

Όλες οι ημερίδες θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα σεμιναρίων στην έδρα της EDISION στα Φαρμακέικα.
Ο κάθε συνάδελφος θα μπορεί να συμμετάσχει σε όποια μέρα θεωρεί ότι το θέμα άπτεται των ενδιαφερόντων του ή και σε περισσότερες μέρες αν τον ενδιαφέρουν περισσότερα ή όλα τα θέματα.

Λεπτομέρειες για τις ημερίδες θα αναρτηθούν στις ιστοσελίδες των δύο εταιρειών www .ikusi .gr & www .edision .gr , αμέσως μετά την επίσημη ανακοίνωση της ημερομηνίας του switch off της Θεσσαλονίκης.

 

 

Home Page
  Εκτύπωση     Αποστολή     Σχολιασμός  
Το άρθρο αυτό δεν έχει σχολιαστεί από κανέναν επισκέπτη
Γράψτε το σχόλιο σας
Τίτλος σχολίου

Κυρίως μήνυμα

Ονοματεπώνυμο

e-mailΠαρακαλώ συμπληρώστε το εξαψήφιο κείμενο
όπως το βλέπετε στην εικόνα (πεζά / κεφαλαία).Για να εμφανιστούν τα σχόλια σας, θα πρέπει να εγκριθούν από τους αρμόδιους διαχειριστές του web site.
Επίγεια Τηλεόρασ...

  ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ '4Ε' ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

  HD δοκιμές STAR & SKAI από DIGEA σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη.

  Το νέο τηλεοπτικό κανάλι 'Λυδία' στο multiplex της Digea σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

  Αλλαγή ψηφιακών συχνοτήτων της ΝΕΡΙΤ σε ΒΔ Αττική, Ν.Εύβοια και Αρκαδία.

  Analog switch off στην Πελοπόννησο από την DIGEA.

  Πανελλαδική κάλυψη για τη ΝΕΡΙΤ sports.

  Δημόσια Διαβούλευση αναφορικά με το τεχνοοικονομικό μοντέλο που χρησιμοποιείται για τον προσδιορισμό των Ανώτατων Ορίων Τιμών (ΑΟΤ) για την υπηρεσία μεταφοράς και διανομής περιεχομένου εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας.

  Ολοκληρώθηκε το πόρισμα για την τιμή εκκίνησης των αδειών ψηφιακής τηλεόρασης. (infocom.gr)

  Εκχώρηση φάσματος επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής στη «ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ, ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΤΗ− ΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε.» (ΝΕΡΙΤ Α.Ε.).

  Η κυβέρνηση κλείνει την ΕΡΤ - 2656 εργαζόμενοι απολύονται (ert.gr)

  Δημόσια Διαβούλευση για την αδειοδότηση δικτύων επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης.

  Αναβολή Ψηφιακής μετάδοσης τηλεοπτικών προγραμμάτων από τα κέντρα εκπομπής «Ρογδιά» στο νομό Ηρακλείου και «Μαλάξα» στο νομό Χανίων

  Το τηλεοπτικό πρόγραμμα του 902 στον πάροχο DIGEA.

  Πρόβλημα μετάδοσης αντιμετωπίζουν DIGEA και ΟΤΕ TV σε επίγεια και δορυφορική τηλεόραση.

  Euronews εναντίον Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης στο ΕΣΡ. (tovima.gr)

  Τεχνικό βοήθημα με λεπτομερείς πληροφορίες για τις ακριβείς περιοχές κάλυψης της ψηφιακής τηλεόρασης από την IKUSI HELLAS

  Το πρόγραμμα της τηλεόρασης 4 Ε αναμεταδίδεται και στην Αττική.

  Επιχειρήσεις από την ΕΕΤΤ για τη διακοπή παρανόμων ψηφιακών τηλεοπτικών εκπομπών.

  Αλλαγή συχνότητας του πρώτου multiplex της DIGEA στην Θεσσαλονίκη.

  Αναλογικό switch off στην Θεσσαλονίκη.

Σύνθετη αναζήτηση
Χρήστης:
Κωδικός:
Αυτή την στιγμή υπάρχουν on-line οι παρακάτω χρήστες
Διαχειριστές 0
Επισκέπτες 100
Σύνολο Χρηστών 100
Current language: Greek Select Language: English
Επανασυντονισμός δέκτη

  
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1
2
Προσωπικά δεδομένα : Όροι χρήσης
© Sat.gr. All rights reserved. 2007