Home Λίστα μελών Υποστήριξη Δωρεάν περιεχόμενο Επικοινωνία Στατιστικά στοιχεία Downloads RSS / XML About
Κατηγορία: Επίγεια Τηλεόραση
Ολοκληρώθηκε το πόρισμα για την τιμή εκκίνησης των αδειών ψηφιακής τηλεόρασης. (infocom.gr)
Ωστόσο, για να εγκριθεί το τεύχος προκήρυξης της διαδικασίας και να ανακοινωθεί η ημερομηνία διεξαγωγής της δημοπρασίας χρειάζεται να οριστεί και να αναλάβει τα καθήκοντά της η νέα Ολομέλεια της ΕΕΤΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες η ομάδα εργασίας προτείνει ως τιμή εκκίνησης για τη μια άδεια εθνικής εμβέλειας (για 4 διαύλους όπου ο καθένας από αυτούς μπορεί να «σηκώσει» 6 με 8 τηλεοπτικά προγράμματα) διάρκειας 15 χρόνων το ποσό των 16,39 εκατ. ευρώ και για την περιφερειακή άδεια (για 2 ή 3 διαύλους κατά περίπτωση) το ποσό του 1,93 εκατ. ευρώ.
Η ομάδα εργασίας η οποία αποτελείτο από στελέχη των υπουργείων Οικονομίας, Υποδομών και της ΕΕΤΤ κατέληξε στις τιμές αυτές μετά από σύγκριση της τηλεοπτικής με την αγορά κινητής τηλεφωνίας, εστιάζοντας στη σύγκριση της οικονομικής και λειτουργικής αποτελεσματικότητας των επιχειρήσεων που διεκδικούν την απόκτηση δικαιωμάτων εμπορικής χρήσης του φάσματος στις δύο αυτές αγορές.
Να σημειωθεί ότι έγινε και συγκριτική αποτύπωση της ευρωπαϊκής πρακτικής όσο αφορά τις αντίστοιχες άδειες παρόχων δικτύου τηλεόρασης σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές και η οποία κατέληξε σε  τιμή εκκίνησης ύψους 14 εκατ. ευρώ. Η τιμή όμως αυτή δεν προτείνεται από την ομάδα εργασίας με την αιτιολογία ότι βασίστηκε σε ετερόκλητα δείγματα, καθώς η τηλεοπτική αγορά διαφέρει πολύ από χώρα σε χώρα. Ακόμα, έχουν υπογραφεί και οι υπουργικές αποφάσεις για τον αριθμό των δικαιωμάτων που θα δοθούν καθώς και για τις ακριβείς ημερομηνίες της πλήρους μετάβασης από το αναλογικό στο ψηφιακό σήμα σε όλες τις περιοχές της χώρας. Επρόκειτο για τις βασικές εκκρεμότητες προκειμένου να προχωρήσει η δημοπρασία. 
Στη δημοπρασία δεδομένη θεωρείται η συμμετοχή της Digea του φορέα δηλαδή που έχει συγκεντρώσει όλα τα εθνικής εμβέλειας τηλεοπτικά κανάλια, ενώ δεν το έχουν αποκλείσει ο ΟΤΕ και η Forthnet. Εκτιμάται ότι αν δεν υπάρξουν εκπλήξεις δηλαδή να συμμετέχει στη δημοπρασία ένας τρίτος – άγνωστος σήμερα παίχτης, το τελικό τίμημα των αδειών θα κινηθεί λίγο πολύ κοντά στην τιμή εκκίνησης.
Η τηλεοπτική βιομηχανία (Digea και περιφερειακά κανάλια) έχει εκφράσει την έντονη αντίθεσή της στη διαδικασία που έχει επιλεγεί. Μεταξύ άλλων στην επιχειρηματολογία της κάνει μνεία στο παράδειγμα της Κύπρου όπου η τιμή εκκίνησης ανέβηκεαπό τις 800 χιλ. σε 8 εκατ. με αποτέλεσμα τώρα ο φορέας που πήρε την άδεια να έχει πτωχεύσει, καθώς τα τηλεοπτικά κανάλια δεν ήταν σε θέση να καταβάλλουν τα ποσά που τους αναλογούσαν. 
Ο φορέας που θα πάρει την άδεια εθνικής εμβέλειας και με αυτόν υποχρεωτικά θα συνεργαστούν όλα τα τηλεοπτικά κανάλια θα χρειασθεί επιπλέον κεφάλαια, σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, ύψους έως και 30 εκατ. ευρώ προκειμένου να ολοκληρώσει το δίκτυό του.  Σε κάθε περίπτωση τα χρονικά περιθώρια για την εν λόγω δημοπρασία στενεύουν ασφυκτικά με δεδομένο ότι η χώρα μας έχει μνημονιακή υποχρέωση να αποδώσει το ψηφιακό μέρισμα  την 1η Νοεμβρίου του 2014. Με άλλα λόγια η πλήρης ψηφιακή μετάβαση θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου του επόμενου χρόνου.
 
 
Πηγή   -   infocom.gr
Home Page
  Εκτύπωση     Αποστολή     Σχολιασμός  
Το άρθρο αυτό δεν έχει σχολιαστεί από κανέναν επισκέπτη
Γράψτε το σχόλιο σας
Τίτλος σχολίου

Κυρίως μήνυμα

Ονοματεπώνυμο

e-mailΠαρακαλώ συμπληρώστε το εξαψήφιο κείμενο
όπως το βλέπετε στην εικόνα (πεζά / κεφαλαία).Για να εμφανιστούν τα σχόλια σας, θα πρέπει να εγκριθούν από τους αρμόδιους διαχειριστές του web site.
Επίγεια Τηλεόρασ...

  ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ '4Ε' ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

  HD δοκιμές STAR & SKAI από DIGEA σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη.

  Το νέο τηλεοπτικό κανάλι 'Λυδία' στο multiplex της Digea σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

  Αλλαγή ψηφιακών συχνοτήτων της ΝΕΡΙΤ σε ΒΔ Αττική, Ν.Εύβοια και Αρκαδία.

  Analog switch off στην Πελοπόννησο από την DIGEA.

  Πανελλαδική κάλυψη για τη ΝΕΡΙΤ sports.

  Δημόσια Διαβούλευση αναφορικά με το τεχνοοικονομικό μοντέλο που χρησιμοποιείται για τον προσδιορισμό των Ανώτατων Ορίων Τιμών (ΑΟΤ) για την υπηρεσία μεταφοράς και διανομής περιεχομένου εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας.

  Εκχώρηση φάσματος επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής στη «ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ, ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΤΗ− ΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε.» (ΝΕΡΙΤ Α.Ε.).

  Η κυβέρνηση κλείνει την ΕΡΤ - 2656 εργαζόμενοι απολύονται (ert.gr)

  Δημόσια Διαβούλευση για την αδειοδότηση δικτύων επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης.

  Αναβολή Ψηφιακής μετάδοσης τηλεοπτικών προγραμμάτων από τα κέντρα εκπομπής «Ρογδιά» στο νομό Ηρακλείου και «Μαλάξα» στο νομό Χανίων

  Το τηλεοπτικό πρόγραμμα του 902 στον πάροχο DIGEA.

  Πρόβλημα μετάδοσης αντιμετωπίζουν DIGEA και ΟΤΕ TV σε επίγεια και δορυφορική τηλεόραση.

  Euronews εναντίον Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης στο ΕΣΡ. (tovima.gr)

  Τεχνικό βοήθημα με λεπτομερείς πληροφορίες για τις ακριβείς περιοχές κάλυψης της ψηφιακής τηλεόρασης από την IKUSI HELLAS

  Το πρόγραμμα της τηλεόρασης 4 Ε αναμεταδίδεται και στην Αττική.

  Επιχειρήσεις από την ΕΕΤΤ για τη διακοπή παρανόμων ψηφιακών τηλεοπτικών εκπομπών.

  Αλλαγή συχνότητας του πρώτου multiplex της DIGEA στην Θεσσαλονίκη.

  Αναλογικό switch off στην Θεσσαλονίκη.

  Ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για την παύση της λειτουργίας της τηλεόρασης του «902»

Σύνθετη αναζήτηση
Χρήστης:
Κωδικός:
Αυτή την στιγμή υπάρχουν on-line οι παρακάτω χρήστες
Διαχειριστές 0
Επισκέπτες 94
Σύνολο Χρηστών 94
Current language: Greek Select Language: English
Επανασυντονισμός δέκτη

  
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1
2
Προσωπικά δεδομένα : Όροι χρήσης
© Sat.gr. All rights reserved. 2007